Να δοθεί ηχηρή απάντηση με απεργία

.
Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ήδη αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Γενάρη

Σχολιάζοντας τα ψέματα της κυβέρνησης ότι δε θα μειώσει παραπέρα τις κύριες συντάξεις και τις πραγματικές της προθέσεις για το Ασφαλιστικό, το ΠΑΜΕ σχολιάζει:«Τα ψέματα και η σφαγή που προετοιμάζουν πρέπει να συναντήσουν ηχηρή αγωνιστική απάντηση! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε κανέναν αντιασφαλιστικό νόμο των "προηγούμενων", αλλά πατάει πάνω στο έδαφος που δημιούργησαν και προετοιμάζουν την καθολική και συντριπτική επίθεση στο Ασφαλιστικό, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα έχει απομείνει, να αποτελειώσουν τη βρώμικη δουλειά που άφησαν ημιτελή και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας που στενάζει καθημερινά. Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλεμπόρων της Υγείας και των ασφαλιστικών εταιρειών».
Στην κατεύθυνση που περιγράφεται πιο πάνω, το ΠΑΜΕ έδωσε χτες στη δημοσιότητα τις πρώτες 40 αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για απεργία μέσα στο Γενάρη. Ο κατάλογος είναι ο εξής:
Τα Εργατικά Κέντρα Ζακύνθου, Αρτας, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαυρίου, Παλλεσβιακό, Λάρισας, Αγρινίου.
Οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, Λογιστών, Οικοδόμων, Φαρμάκου.
Τα Σωματεία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας, Εργαζομένων ΕΒΓΑ, Πρακτορείων - Εφημερίδων Αθηνών, «ΣΟΦΤΕΞ», Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Οικοδόμων Ν. Λάρισας, Οικοδόμων Καρδίτσας, ΟΤΑ Αττικής, Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, Εργαζομένων Δήμων Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Α' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Γ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ΣΕΤΗΠ, Επιχειρησιακό Εργαζομένων «Forthnet», Εργαζομένων «360 Connect», Εργαζομένων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, Ελαιουργοσαπουνοποιών, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία «Μετροπόλιταν», «Χίλτον», «Μάριοτ», Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Νομού Λάρισας, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λάρισας.
Για την προετοιμασία της απεργίας, η Διοίκηση του ΕΚ Λάρισας καλεί όλα τα ΔΣ των σωματείων και τις Λαϊκές Επιτροπές σε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του, αύριο Τετάρτη. Αντίστοιχα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καλεί σε ευρεία σύσκεψη αύριο, Τετάρτη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία του (Δανουκάρα 7) και το ΕΚ Αρτας τη Δευτέρα 4/1, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις