Συνεχίζουν τον δίκαιο απεργιακό αγώνα στον «Ζούρα»

Δυναμώνει η αλληλεγγύη. Ευχαριστήριο του Σωματείου προς το ΠΑΜΕ
Εμπρακτα και με κάθε τρόπο εκφράζεται η αλληλεγγύη στους απεργούς του «Ζούρα»
Εμπρακτα και με κάθε τρόπο εκφράζεται η αλληλεγγύη στους απεργούς του «Ζούρα»
Συνεχίζουν την απεργία τους, που έχει ξεκινήσει από τις 14 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα». Τις επόμενες μέρες αναμένεται να προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στο σωματείο και την εργοδοσία, εφόσον η τελευταία εξοφλήσει ένα τουλάχιστον μέρος από τα δεδουλευμένα πέντε μηνών που οφείλει στους εργαζόμενους. Το σωματείο έχει θέσει αυτό ως όρο πριν από κάθε συζήτηση για αναστολή των κινητοποιήσεων.Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο «Ζούρα», σωματεία οργάνωσαν εκδήλωση την περασμένη βδομάδα στη Χαλκίδα και συγκέντρωσαν τρόφιμα και βοήθεια για τους απεργούς. Οι σχετικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται καθώς η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος της ΟΓΕ) οργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των απεργών, αύριο Τετάρτη, από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ., στην καφετέρια «Τέχνης Δρώμενα» (οδός Ιφιγένειας).
Το επιχειρησιακό Σωματείο σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί το ΠΑΜΕ, τα σωματεία και τους εργαζόμενους για την υποστήριξη στους απεργούς και τον αγώνα τους: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας και όλοι οι συνάδελφοι που απεργούμε εδώ και περισσότερο από 40 ημέρες θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), τις συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο αλλά και τους απλούς λαϊκούς ανθρώπους που στηρίζουν τον αγώνα μας. Χωρίς αυτήν την αλληλεγγύη θα ήταν δύσκολο να συνεχίζουμε μέχρι σήμερα την απεργιακή κινητοποίηση», σημειώνει.
Υπενθυμίζει τη στάση της κυβέρνησης, που δεν δίστασε να αξιοποιήσει σε βάρος τους τις δυνάμεις καταστολής, ενώ μένει με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στο βιομήχανο, που έχει με την απληρωσιά οδηγήσει περισσότερες από 500 οικογένειες να παλεύουν για την επιβίωσή τους, και καταλήγει:
«Παρότι ένα ολόκληρο σύστημα λειτουργεί κατά των δικαιωμάτων μας, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και του λαού δείχνουν τη μεγάλη δύναμη που έχουμε και ακόμα δεν την έχουμε αξιοποιήσει. Μπορούμε να έχουμε νικηφόρους αγώνες, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις