Αθλιότητες σε βάρος ναυτεργάτη συνδικαλιστή

Μια πρωτοφανής ενέργεια εκτυλίχθηκε χτες στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), εν μέσω της απεργίας των ναυτεργατών. Συγκεκριμένα, αστυνομική δύναμη επιχείρησε να συλλάβει τον Γιώργο Αντωνόπουλο, πρόεδρο της ΠΕΕΜΑΓΕΝ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του ΕΚ Πειραιά, και να τον οδηγήσει στο Αυτόφωρο, μπαίνοντας στα γραφεία της ΠΝΟ, την ώρα που συνεδρίαζε η ΕΕ της Ομοσπονδίας για την πορεία του απεργιακού αγώνα, που ολοκληρώθηκε σήμερα το ξημέρωμα.
Η ενέργεια αυτή έγινε με εισαγγελική εντολή, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ενάντια στο συνδικαλιστή μέλος της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, της οποίας πρόεδρος είναι ο Α. Νταλακογιώργος. Κάτω από την κατακραυγή των παρευρισκόμενων ναυτεργατών, η σύλληψη τελικά δεν έγινε.

Με ανακοίνωσή τους, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ καταγγέλλουν ότι «η άθλια και πρωτόγνωρη ενέργεια των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών αποκαλύπτει τους δεσμούς αυτής της ομάδας της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ με τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία (δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ) σε βάρος των ναυτεργατών.
Η απαράδεκτη, προκλητική αυτή ενέργεια των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών εντάσσεται στη λυσσαλέα επίθεση εφοπλιστών και κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ ενάντια στην εργατική τάξη, για την κατάργηση των ΣΣΕ, την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροληστεία, το χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων».
Τέλος, τα ναυτεργατικά σωματεία χαιρετίζουν τους χιλιάδες ναυτεργάτες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, συνταξιούχους, νεολαία, που συμμετείχαν στις πολύμορφες απεργιακές και αγωνιστικές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό.
«Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στα καράβια και στα σωματεία για την οργάνωση των νέων αγώνων, την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις