ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του Πέτρου Αντζούς, οδηγού, γενικού γραμματέα του Σωματείου Οδηγών, από την «ΑΒ Βασιλόπουλος», απαιτούν κλαδικά και επιχειρησιακά Σωματεία του Εμπορίου καθώς και οι Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Τα Σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την απόλυση σημειώνοντας: «Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη, γνωστή τακτική της εργοδοσίας "ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ" και γενικότερα των μεγαλοεργοδοτών που θέλουν να επιβάλουν σιγήν ιχθύος σε κάθε χώρο δουλειάς. Θέλουν να δρουν ανενόχλητοι, χωρίς καμία αντίσταση, σμπαραλιάζοντας εργασιακές σχέσεις, πετσοκόβοντας μισθούς, εντατικοποιώντας την εργασία, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εργοδοσία με ανυπόστατες κατηγορίες απολύει πρωτοπόρους συναδέλφους. Καθόλου τυχαία δεν είναι η ενέργεια αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, τώρα που η κυβέρνηση κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση, επιβάλλει βαριά φορολογία και είναι έτοιμη να περάσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο και να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα.

Η παρουσία και η δράση πρωτοπόρων εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς αποτελούν εμπόδιο στους σχεδιασμούς, όπως βραχνάς είναι τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που μπαίνουν μπροστά και οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων.
Η μεγαλοεργοδοσία ειδικά στα Σούπερ Μάρκετ έχει στήσει εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία όπως του "Βασιλόπουλου", "Σκλαβενίτη", "Βερόπουλου" αλλά και το κλαδικό σωματείο των Σούπερ Μάρκετ με στόχο την υλοποίηση αντεργατικών μέτρων (μειώσεις μισθών, απολύσεις, κατάργηση δικαιωμάτων και με τη συναίνεση και με την υπογραφή αυτών των σωματείων), την ενσωμάτωση των εργαζομένων στη στρατηγική και στα σχέδια της εργοδοσίας. Είναι σωματεία παραγωγής αντιπροσώπων που διαμορφώνουν τους συσχετισμούς δύναμης σε ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που η εμφάνισή τους αρχίζει και τελειώνει στις εκλογές τους. Στα ΔΣ αυτών των οργάνων εκλέγονται διευθυντικά στελέχη και τσιράκια της εργοδοσίας κυρίως με ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας (ΜΕΤΑ). Μέσα σε αυτόν το βούρκο δεν "χωράνε" συνδικαλιστές και σωματεία που δεν συμβιβάζονται με τη μοιρολατρία, δεν σκύβουν το κεφάλι, αλλά μπαίνουν μπροστά και παλεύουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με ξεκάθαρο μέτωπο απέναντι σε κράτος και εργοδοσία.
Σήμερα είναι ο συνάδελφος ο Πέτρος, αύριο θα είναι η σειρά μας!
Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο στον "ΑΒ Βασιλόπουλο", κάθε σωματείο, Επιτροπή Αγώνα, να καταγγέλλει και να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας "ΑΒ Βασιλόπουλος", να απαιτήσει την άμεση ανάκληση της απόλυσης.
Τα ΔΣ των Σωματείων:
- Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
- Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά
- Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων
- Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής
- Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής
- Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις