Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944522453-6972250274-6944458673
Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

8 ΜΑΗ 2016

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΣυνάδελφοι οδηγοί,

Από το Σικάγο το 1886 (που φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια), τη Θεσσαλονίκη το 1936, την Καισαριανή του 1944 μέχρι τις μέρες μας το μήνυμα παραμένει επίκαιρο:

Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή

Η 1η Μάη συνεχίζει με την επιμονή και την υπομονή του εργατικού κινήματος να είναι ημέρα μνήμης, απεργιακή μέρα αγώνα σε πείσμα της κυβέρνησης που με την απόφαση της για μεταφορά της Πρωτομαγιάς στις 3ης Μάη προσπάθησε τον εκφυλισμό της στέλνοντας τους εργαζόμενους σε πολυήμερη αργία.

Τους δίνουμε την απάντηση που τους αρμόζει, αγωνιστική απάντηση ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στο νέο παραμύθι της διαπραγμάτευσης, ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο λαιμητόμο, στο νέο φορολογικό, στο σφαγιασμό των εργασιακών σχέσεων και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Συνάδελφοι: Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι στην παραγωγή του πλούτου.  Χωρίς οδηγούς μεταφορά δεν γίνεται.  Δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα αν δεν αντισταθούμε μαζικά, οργανωμένα για να βάλουμε ισχυρά εμπόδια στα σχέδια τους.  Μόνο με αγώνες μπορούμε να βάλουμε φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές.  Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους.

Δυναμώνουμε την οργάνωση μας, την ταξική ενότητα μας.  Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη.  Είναι το δικό μας όπλο.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους! Δεν περιμένουμε σωτήρες! Τίποτα δε μας χαρίστηκε από καμιά κυβέρνηση, από κανέναν εργοδότη. Όλες τις κατακτήσεις μας τις αποσπάσαμε με σκληρούς ταξικούς αγώνες και σύγκρουση! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!
Κρατάμε το τιμόνι του αγώνα γερά, σταθερά και δίνουμε ηχηρή απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση.  Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.


Την Κυριακή 8 Μάη στις 10.30 π.μ.
στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά
(προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 9.30 π.μ.)Με όλες μας τις δυνάμεις παλεύουμε-διεκδικούμε:
Ø  Κανείς οδηγός χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – μισθοί με βάση τη σύμβαση του 2009 συν τα επιδόματα.  Να μπει τέρμα στην γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
Ø  Να βάλουμε φρένο στα εξαντλητικά ωράρια.
Ø  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.  Κανείς οδηγός ανασφάλιστος.
Ø  Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  Κανείς οδηγός πάνω σε κινούμενα φέρετρα.
Ø  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν ασφαλιστικό, συντάξεις, πρόνοια.
Ø  Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για τις οικογένειες τους.
Ø  Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.  Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης.
Ø  Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Παιδεία.
Ø  Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Υγεία.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου