Για το ατύχημα στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

Συνάδελφοι: Τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που θεριεύει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, δημιούργησαν ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα 6 εργάτες να διακομιστούν σοβαρά τραυματισμένοι στα νοσοκομεία.

Τα τελευταία χρόνια η εργοδοσία απέλυσε με την μορφή της εθελουσίας εξόδου το 30% του έμπειρου προσωπικού  και από την άλλη γίνεται καθεστώς πλέον οι εργολάβοι που χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενους φτηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα.

Αυτά είναι αποτελέσματα των μέτρων που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και των μέτρων που θα υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση με την Τρόϊκα.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά ότι τα κέρδη της εργοδοσίας δεν συμβαδίζουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν νοιάζονται πώς και αν θα γυρίσουμε σπίτι μας.  Μας θέλουν αναλώσιμους.  Το βιώσαμε αυτό και στον κλάδο μας, που μέσα από τα εξαντλητικά ωράρια, τα κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα κλπ. ζήσαμε παρόμοια γεγονότα όπως αυτό της Εγνατίας.

Συνάδελφοι: Η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να σταματήσει την πολιτική που δημιουργεί εργοδοτικά εγκλήματα.


Απαιτούμε: Σύγχρονα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σ΄ όλους τους χώρους δουλειάς με μόνιμη και σταθερή δουλειά και εργασιακά δικαιώματα.

Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις