ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Πέμπτη 11 Ιούνη

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ τη  Πέμπτη 11 Ιούνη 
στην Ομόνοια στις 7.30 μ.μ.  Δίνουμε μαζικό παρόν, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα ΑΠΕΡΓΙΑ παντού.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων  κυβερνήσεων  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί στα πλαίσια της νέας Συμφωνίας – Μνημόνιο που διαπραγματεύεται με τη  «τρόικα» (ΕΚΤ,ΔΝΤ,Ε.Ε.), νέα δέσμη αντιλαϊκών μέτρων  για την ενίσχυση τους ανταγωνιστικότητος-κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ για τα εργασιακά, ασφαλιστικό, φοροληστεία, ιδιωτικοποιήσεις  αποτελούν προπομπό της νέας αντιλαϊκής επιδρομής.

Αν το νέο μνημόνιο βαπτίζεται συμφωνία ή όπως αλλιώς θέλουν έχει μηδαμινή σημασία γιατί όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι,  βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας.

Δεν πάει άλλο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Κανένας δεν έζησε και δε ζει με υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, με αναμονή και ψίχουλα ή μόνο με την ελπίδα. Οι οδηγοί ζούμε στο πετσί μας την εκμετάλλευση, τη καταστρατήγηση της κλαδικής μας ΣΣΕ,  το μπλοκάκι, την απληρωσιά, τις αμέτρητες ώρες πάνω στο τιμόνι, τα κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Όσο κι αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά στα δρομολογημένα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ για μας είναι καθαρό. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας! Οργανώνουμε τη πάλη μας.


Η επαναφορά του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων, η 13η  Σύνταξη, οι αυξήσεις των μισθών και η  αποκατάσταση των απωλειών  πάνε στις καλένδες. Ο ΕΝΦΙΑ, η φοροεπιδρομή, τα αντιλαϊκά μέτρα παραμένουν ενώ έρχεται και νέο πακέτο μέτρων μείωσης της εργατικής δύναμης και αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος  

Οι μάσκες έπεσαν! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Καμιά αναμονή και υπομονή!

Η καταλήστευση των ταμειακών αποθεματικών από Ταμεία, Δήμους, Περιφέρειες, και άλλους οργανισμούς εξυπηρετεί μόνο τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές και όχι την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας στην Υγεία, στην Παιδεία και στην ανακούφιση των ανέργων.

Σαν κορωνίδα όλων αυτών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το δημοψήφισμα που ρίχνει συχνά-πυκνά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, επιδιώκει να ενοχοποιήσει  τον λαό και να αποσπάσει την συναίνεση του για την παραμονή όλων των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν αλλά και άλλων που έρχονται. 

Συνάδελφοι: οι οδηγοί δεν πρέπει να παρακολουθούνε παθητικά το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας.  Είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης.  Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά.  Είναι η ώρα οι οδηγοί σε κάθε χώρο δουλειάς να αποτρέψουμε τους νέους σχεδιασμούς.  Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.  Είναι αγώνας που αφορά τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την αποκατάσταση όλων των απωλειών που δεχθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, να διεκδικήσουμε άμεσα την επαναφορά των Σ.Σ.Ε., άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού με νομοθετική ρύθμιση στα 751 ευρώ ως βάση διαπραγμάτευσης για νέες αυξήσεις και αποκατάσταση των κλαδικών συμβάσεων στα επίπεδα του 2009. 

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία!

Με τη δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Με το νέο σωματείο μας γερό και ενισχυμένο, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό μέτωπο απέναντι σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς. Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής

Με όλες μας τις δυνάμεις παλεύουμε-διεκδικούμε:
>  Κανείς οδηγός χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – μισθοί με βάση τη σύμβαση του 2009 συν τα επιδόματα.  Να μπει τέρμα στην γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
>  Να βάλουμε φρένο στα εξαντλητικά ωράρια.
>  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανείς οδηγός ανασφάλιστος.
>  Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  Κανείς οδηγός πάνω σε κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα.
>  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν ασφαλιστικό, συντάξεις, πρόνοια.
>  Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για τις οικογένειες τους.
>  Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.  Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης.

>  Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Παιδεία και Υγεία.


Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις