ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-6971683167-6938330761
Site: www.somateioodigon.blogspot.gr
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
20 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. (ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ)

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Σ.Σ.Ε ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ
ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους οδηγούς. Παλεύουμε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθούς και δικαιώματα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, που θα εξασφαλίζουν το 5ημερο, το 8ωρο, τις 40 ώρες εργασία την εβδομάδα. Να δείξουμε το δρόμο ειδικά στους νεότερους συνάδελφους που δεν γνωρίζουν την σημασία μιας κλαδικής ΣΣΕ. Είναι η πρώτη ασπίδα ενάντια σε κάθε αντεργατική επίθεση, δημιουργεί προϋποθέσεις για μεγαλύτερες διεκδικήσεις, εξασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους παλαιότερους και νεοεισερχόμενους στον κλάδο μας.

Ξεσκεπάζουμε τον υποτακτικό ρόλο της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών σωματείων που πρόθυμα προσφέρονται για δεκανίκι κυβέρνησης μεγαλοεργοδοσίας συμμετέχοντας στους διαλόγους με τους κοινωνικούς εταίρους που σαν αποτέλεσμα έχουν το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Ταυτόχρονα δεν κάνουν λόγο για όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν αλλά και όσους ακόμα ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. προς εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και της αστικής τάξης.

Το Σωματείο μας ανέδειξε τα προβλήματα του κλάδου μας σε συνάντηση με τον Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και συγχρόνως κατέθεσε λίστα με εταιρείες που συστηματικά παραβιάζουν τα ωράρια εργασίας. Οι έλεγχοι που έχουν γίνει με την Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και αυτοί που θα έρθουν δεν αλλάζουν την κατάσταση. Μην έχουμε αυταπάτες, το πρόστιμο που επιβάλουν σε κάθε εργοδότη είναι ψίχουλα μπροστά σα κέρδη που τους φέρνει η εντατικοποίηση της εργασίας μας.

Η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι η συσπείρωση και η οργάνωση στο Σωματείο μας.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ
ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.
ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις