Κ Α Λ Ε Σ Μ Α




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-6972250274-6944522453
Site: www.somateioodigon.blogspot.gr



Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
Συνάδελφοι,

Σας καλούμε την Κυριακή 16 Οκτώβρη 2016
στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21-Πειραιάς) στις 10.30 π.μ.
σε ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση στους εργαζόμενους. Το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρο που ακολουθεί την 2η αξιολόγηση με το κουαρτέτο θα φέρει νέα σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους.  Οι εργασιακές σχέσεις, η απελευθέρωση των απολύσεων, ο νέος συνδικαλιστικός νόμος και η απαγόρευση των απολύσεων, το αντεργατικό lock-out, καθώς και η προσπάθεια για καθιέρωση κατώτατου μισθού για τους πρωτόπειρους κάτω από τα 511 ευρώ που είναι μέχρι τώρα, περιλαμβάνονται στην ατζέντα τους.  Την ίδια στιγμή που χτυπάνε συνταξιούχους, εργατικές κινητοποιήσεις, φοροληστεύουν το λαό με περίσσιο θράσος ζητάει η συγκυβέρνηση ο κόσμος να κατέβει σε κινητοποιήσεις.  Κοροϊδεύουν το λαό.  Είτε σε κρίση είτε σε ανάπτυξη ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο. 

Μέσα από το πόρισμα για τα εργασιακά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους.  Η προσπάθεια συμβιβασμού που επιχειρούν να επιβάλουν μέσω του διαλόγου των «κανονικών εταίρων» οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όπως και τα κυβερνητικά-εργοδοτικά σωματεία πρέπει να βρει ισχυρή αντίσταση από το ταξικό εργατικό κίνημα.

Παλεύουμε-διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων, επαναφορά του βασικού μισθού στα 751, ως βάση διαπραγμάτευσης της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επαναφορά των κομμένων συντάξεων και μέτρα προστασίας των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας, δωρεάν Υγεία-Πρόνοια και Παιδεία.

Σας καλούμε να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την δράση του σωματείου μας δίνοντας σε κυβέρνηση μεγαλοεργοδοσία ένα ηχηρό μήνυμα με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο την Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Η παρουσία σας θα βοηθήσει στην όλη δράση του σωματείου μας

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις