Να κλείσει κάθε δρόμος προς τα πίσω

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η απεργία της Πέμπτης δημιούργησε προϋποθέσεις για μια νέα κατάσταση. Κυβέρνηση, εργοδοσία, αστικά κόμματα και εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός θα προσπαθήσουν να παρέμβουν πιο οργανωμένα και συστηματικά, για να χειραγωγήσουν τις διαθέσεις που εκφράζονται. Εδώ θα κριθούν η ετοιμότητα, η πρωτοβουλία και η ευθύνη των ταξικών δυνάμεων, των κομμουνιστών που δρουν μέσα από τα συνδικάτα.
Η κλιμάκωση του αγώνα πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, με ενεργό συμμετοχή στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των αποφάσεων, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, όπου θα συζητηθούν και τα συμπεράσματα από την τελευταία απεργία, θα οξυνθεί η διαπάλη με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Μέσα από κάθε τέτοια συζήτηση χρειάζεται να ισχυροποιείται η πεποίθηση στους εργαζόμενους ότι πρέπει με την πάλη τους να κλείσουν κάθε δρόμο προς τα πίσω, να μην πέσουν ξανά στην παγίδα της κυβερνητικής εναλλαγής, στην αυταπάτη ότι μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να τα κάνει καλύτερα. Να φωτίζεται ο δρόμος προς τα μπρος, η προοπτική που ανοίγεται από το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος, την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συμμαχίας, που θα παλεύει για να υποστεί ρήγματα ο αρνητικός συσχετισμός, μέχρι να τον ανατρέψει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις