Ανακάλυψαν κι αυτοί τα «ρετιρέ»

Το έχουμε ξαναγράψει ότι εκτός από την αντιλαϊκή πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει και όλες τις χυδαίες μεθόδους των προκατόχων του, στην επιχείρηση παραπλάνησης και εξαπάτησης του λαού. Ο λόγος για τους 18 (ούτε ένας, ούτε δύο) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που στα χνάρια των προκατόχων τους ανακάλυψαν τα «ρετιρέ» των συνταξιούχων και με πάθος απαιτούν από τους αρμόδιους να τους δώσουν στοιχεία για τους υψηλά αμειβόμενους συνταξιούχους! Σε Ερώτησή τους, αναρωτιούνται μάλιστα με περίσσια πονηριά «πώς γίνεται να λαμβάνει κάποιος πάνω από τρεις συντάξεις» και ζητάνε από την κυβέρνηση να καθορίσει «ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις»! Αρχίζουμε από το τελευταίο: Ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις υπάρχει και ας κάνουν πως δεν το γνωρίζουν. Με το σχέδιο νόμου, μάλιστα, της κυβέρνησης, το πλαφόν αυτό μειώνεται ακόμα περισσότερο. Επομένως, άλλη σκοπιμότητα υπηρετεί η Ερώτησή τους.
Δεύτερον, οι συντάξεις πάνω από 3.000 ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του «Ηλιος», είναι μόλις 725 και αφορούν δικαστές, βουλευτές κ.λπ. Ειδικά για τους τελευταίους, το ζήτημα αυτό δε θα υπήρχε, αν γινόταν δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία και οι βουλευτές θα έπρεπε να μη λαμβάνουν ξεχωριστές συντάξεις, αλλά να συνταξιοδοτούνται από τα οικία Ταμεία, ανάλογα με το επάγγελμά τους και ο χρόνος άσκησης της βουλευτικής τους θητείας να προσμετράται στον εργάσιμο βίο, χωρίς να κατοχυρώνει ξεχωριστή σύνταξη.
Οσο για τους πολυσυνταξιούχους, πρόκειται για φυσική συνέπεια των περιπτώσεων όπου ένας ασφαλισμένος, με βάση τις εισφορές του, θεμελίωσε αυτοτελές δικαίωμα σύνταξης σε περισσότερα από ένα Ταμεία, μαζί και επικουρικής, ή ταυτόχρονα είναι δικαιούχος σύνταξης χηρείας κ.λπ.
Επομένως, η συζήτηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν συνταξιούχους - «ρετιρέ» στόχο έχει να κρύψει μέσα σε επικοινωνιακό κουρνιαχτό το έγκλημα που ετοιμάζονται και αυτοί να κάνουν. Να ψηφίσουν, δηλαδή, ακόμα έναν επώδυνο αντιασφαλιστικό νόμο που συντρίβει εκατομμύρια συνταξιούχους, νυν και μελλοντικούς. Με άλλα λόγια, προετοιμάζουν με αθλιότητες τα άθλια έργα τους...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις