Αγώνας με όλες τις μορφές και κλιμάκωση με πανεργατική απεργία

Πρόγραμμα δράσης κατέθεσε το ΠΑΜΕ, μπροστά στους εφαρμοστικούς των μνημονίων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είπε ανάμεσα σε άλλα: «Παίρνοντας υπόψη ότι η νέα κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές δεν είναι φιλική προς τους εργαζόμενους, γιατί ο προσανατολισμός, η στρατηγική των κομμάτων που την απαρτίζουν είναι με τις επιλογές και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, της ΕΕ και ότι προχωρούν στην υλοποίηση όλων των μέτρων και των προαπαιτούμενων των μνημονίων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ, είναι ανάγκη η εργατική τάξη να απαντήσει.
Η κυβέρνηση, τις επόμενες μέρες, θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή το ήδη έτοιμο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά και νόμο που στην ουσία θα παρεμποδίζει το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν, να έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ετοιμαζόμαστε και καλούμε την εργατική τάξη, τους άνεργους και μισοάνεργους, τους ανασφάλιστους και αδήλωτους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν, σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Κάνουμε γνωστή σε όλους την απόφασή μας και το θέτουμε και σήμερα εδώ από τώρα: Ορθώνουμε εργατικό - λαϊκό αγωνιστικό τείχος, για να εμποδίσουμε και να ακυρώσουμε τους νέους σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η ταξική απάντηση, να μπλοκάρουμε τα νέα μέτρα, με νέους, πιο δυναμικούς και μαζικούς αγώνες, με σχεδιασμό και κλιμάκωση, με στόχο τη μαζική πανεργατική πανελλαδική απεργιακή απάντηση απ' όλους τους κλάδους, την περίοδο που η κυβέρνηση θα θελήσει να προχωρήσει στην υλοποίηση του μνημονίου, φέρνοντας τα προαπαιτούμενα. Σ' αυτήν την κατεύθυνση οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε, αξιοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις