ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τηλ.: 210 4123466 – 6944522453 – 6972250274 – 6944458673
Email: somateioodigon@gmail.gr      Site: www.somateioodigon.blogspot.gr


Συνάδελφοι επαγγελματίες οδηγοί,

Έφτασε η ώρα που πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση σε όλους όσους έφεραν τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους για να σώσουν τα αφεντικά τους από την κρίση που οι ίδιοι έφεραν.

Να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που μας στέλνουν μαζικά στην ανεργία που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε απλήρωτοι ατέλειωτες ώρες στο τιμόνι πάνω σε αυτοκίνητα υπέρβαρα-ασυντήρητα, σωστά φέρετρα.  Να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που γκρεμίζουν την κοινωνική ασφάλιση, που κλείνουν σχολεία-νοσοκομεία, τσακίζουν συνταξιούχους κλπ.

Έφτασε η ώρα με οργανωμένο αγώνα να δείξουμε τη δύναμή μας και να βάλουμε στην άκρη όσους μας είπαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, μας κορόιδεψαν και συνεχίζουν να λένε ψέματα.

Τους είδαμε όλους τους δοκιμάσαμε όλους.  Δεν θα μας ξεγελάσουν πάλι ούτε παλιοί ούτε οι νέοι σωτήρες που ξαφνικά θυμήθηκαν ότι πρέπει να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους.  Δεν πρέπει σε κανέναν να δώσουμε το δικαίωμα να λέει ότι εφαρμόζει τους αντεργατικούς νόμους με την έγκρισή μας.  Δεν επιλέγουμε ποιοι θα μας αλλάξουν τα φώτα.


Συνάδελφε: Σήμερα-τώρα, χωρίς απογοήτευση, χωρίς μοιρολατρία δίνουμε τη μάχη οργανωμένα-μαζικά και διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε και τη ζωή που μας αξίζει.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας με τη συμμετοχή μας σε κάθε δράση του.  Βάζουμε στην άκρη τις πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και όλους όσους τις στηρίζουν.

Καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις που καλλιεργούν την ηττοπάθεια και υπονομεύουν τον αγώνα μας.  Ούτε εμπιστοσύνη ούτε ανοχή στους πολιτικούς υπηρέτες των εργοδοτών που ψήφισαν τα μνημόνια και τώρα τρώγονται ποιος    θα τα εφαρμόσει καλύτερα.

Συνάδελφε: ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕ
Ποιοι είναι δίπλα σου και σε στηρίζουν και αγωνίζονται να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζεις (ωράρια, απλήρωτη εργασία, απολύσεις κλπ.).  Ποιους βρίσκεις να δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς (λιμάνι, ΣΕΜΠΟ, πρακτορεία, αποθήκες).  Ποιοι δουλεύουν για την ενότητα του κλάδου των οδηγών και ποιοι είναι τα τσιράκια των αφεντικών.

 ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕ ποιοι σου έλεγαν την αλήθεια για την Ε.Ε. και τις πολιτικές της που μας οδήγησαν στο σημερινό χάος και ποιοι σου έλεγαν ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.

Συνάδελφοι: Για ακόμη μία φορά, θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο: οι επιλογές είναι μόνο ΔΥΟ (2).  Η μία να βάλουμε την ουρά στα σκέλια, να δουλεύουμε όταν-όπου και όσο θέλουν τα αφεντικά με μισθούς πείνας και να περιμένουμε από τους πολιτικούς τους υπηρέτες να μας σώσουν.  Είναι η επιλογή που την ζήσαμε από όλους (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ κλπ) και έχουμε πικρή πείρα.
Η άλλη επιλογή είναι ο δρόμος της αναμέτρησης, του αγώνα με ένα ταξικό κίνημα που θα αντιπαλεύει και θα συγκρούεται με τον υποτακτικό ρόλο της ΓΣΕΕ και με τη λογική της ταξικής συνεργασίας.  Που θα συγκρούεται με την Ε.Ε. και τις συνθήκες της που ξηλώνουν εργατικά δικαιώματα, με την ντόπια πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους που εφαρμόζουν τις αντεργατικές πολιτικές.  Με ένα ταξικό κίνημα που θα μάχεται για την ανατροπή της εξουσίας των εκμεταλλευτών μας.

Συνάδελφοι: Πρέπει να έχουμε καθαρό ότι λύση υπέρ των εργαζομένων του λαού χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο, ανατροπή της εξουσίας του με ταυτόχρονη αποδέσμευση από την Ε.Ε. και μονομερής διαγραφή του χρέους δεν υπάρχει.  Για αυτό απαιτείται ισχυρό εργατικό κίνημα με ταξική ρότα να μπει μπροστά και να ηγηθεί μιας λαϊκής συμμαχίας με στόχο την αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Συνάδελφοι: Σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα για να αντιδράσουμε άμεσα με συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις την ημέρα που θα φέρουν προς ψήφιση στη βουλή τα νέα αντεργατικά μέτρα που θα μας βυθίσουν ακόμη περισσότερο στην εξαθλίωση. 

Μπορούμε να τους εμποδίσουμε – μπορούμε να τους ανατρέψουμε.


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ


ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ


ΤΟ Διοικητικο συμβουλιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις