ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΗ
ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΑΡΝΤΕΝ)

                                                  14/09/2015

 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

         Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται δύο χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής λίγες μέρες μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν σε συναδέλφους κομμουνιστές συνδικαλιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, στέλνοντας 9 από αυτούς αιμόφυρτους στο νοσοκομείο.  Τα δύο περιστατικά ήταν η «κορύφωση» της «δράσης» που είχε αναπτύξει όλη την προηγούμενη περίοδο η Χρυσή Αυγή, με δολοφονίες και χτυπήματα σε βάρος μεταναστών, επιθέσεις σε νεολαίους, ακόμα και μαθητές.

         Οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής του Πειραιά δεν πρέπει να ξεχάσουν ποιος είναι ο ρόλος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ιδιαίτερα τώρα όπου συνολικά οι δυνάμεις του συστήματος προσπαθούν να την ξαναφέρουν στο προσκήνιο και μάλιστα στο όνομα της «δημοκρατίας» όπου δήθεν «όλοι χωράνε και όλοι πρέπει να έχουν λόγο».


          Τα σωματεία μας από την αρχή είχαν δηλώσει ότι η ιδεολογία του φασισμού, του ναζισμού, που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το χρώμα, από την εθνικότητα κλπ, έχει σαν στόχο την διαιώνιση της εκμετάλλευσης και δεν δικάζεται στα δικαστήρια, αλλά στην συνείδηση του εργαζομένου, της νεολαίας, ότι είναι το δολοφονικό χέρι του συστήματος απέναντι στον εργαζόμενο που διεκδικεί, που προσπαθεί αγωνιζόμενος να καλυτερεύσει τις συνθήκες που ζει.

          Δεν είναι τυχαίο που και στις μέρες που διανύουμε και μας καλούν να διαλέξουμε ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει καλύτερα και το τρίτο μνημόνιο, θέλουν την χρυσή αυγή στο προσκήνιο.  Θέλουν την χρυσή αυγή απέναντι στον λαό που μη αντέχοντας τα παλιά και νέα βάρη που έρχονται θα βγει στον δρόμο να διεκδικήσει.

          Οι φασίστες της χρυσής αυγής όλο αυτό το διάστημα που είναι στην βουλή, αλλά και πριν έχουν δείξει την αντισυστημική, την αντιμνημονιακή τους «δράση».  Έχουν ξεσκιστεί να καταθέτουν επερωτήσεις για παραπάνω φοροαπαλλαγές στα αφεντικά τους, τους εφοπλιστές και στους βιομηχάνους μέσα στον Αύγουστο που πέρασε και το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο λούφαξαν όπως κάνουν πάντα βάζοντας στην ουσία «πλάτη» και στην νέα κυβέρνηση των Σύριζα-ΑΝΕΛ να κάνουν την δουλειά «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι».




         Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια να φτιάχνουν δουλεμπορικά ευρέσεως εργασίας και να στέλνουν Ελληνες εργαζόμενους στα αφεντικά τους με 18 ευρώ μεροκάματα.  Άνοιξαν στην εργατούπολη του Περάματος δουλεμπορικό γραφείο για να στέλνουν φθηνό κρέας στους εργολάβους και τους εφοπλιστές, ήταν απέναντι σε όποιον αντιστεκόταν στο χώρο δουλειάς του στη γειτονιά του να βάλει φρένο στα μνημονιακά μέτρα.


Καλούμε κάθε εργαζόμενη, κάθε εργαζόμενο, τις νέες και τους νέους των δήμων του Πειραιά, να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία μας.  Να απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά στην προσπάθεια αθώωσης στην συνείδηση του λαού, της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της χρυσής αυγής και των αφεντικών της.


ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής & Εργαζομένων Ναυπηγ/στικής Βιομηχανίας Ελλάδος
  • Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου & Ναυπηγοξυλουργών Νομών Πειραιά-Αττικής & Νήσων
  • Σωματείο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά
  • Πανελλαδική Ενωση Εργατο/ου & Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων Πυρηνελαιουργείων-Σπορελαιουργείων Καλλυντικών & Απορρυπαντικών
  • Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Δημόσιας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανεξάρτητου Αντικειμένου Ν. Πειραιά & Νήσων
  • ΠΕΜΕΝ
  • Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΕΕΜΑΓΕΝ
  • Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής «ΕΛΕΠΑ»
  • Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία
  • Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής-Βοιωτίας & Νήσων Αργοσαρωνικού
  • Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις