ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Εμπρακτη συμπαράσταση σε μετανάστες και πρόσφυγες

Τους παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης πριν μετακινηθούν από το Πεδίον του Αρεως στον Ελαιώνα

Είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες - μετανάστες στο Πεδίον του Αρεως, πριν τη μεταφορά τους στον Ελαιώνα, παρέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των συνδικάτων. Η αντιπροσωπεία των ταξικών συνδικάτων έγινε δεκτή με θέρμη από τους μετανάστες, συζήτησε με πολλούς από αυτούς και μοίρασε στις οικογένειες το υλικό που συγκέντρωσε.Το ΠΑΜΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα της αξιοπρεπούς διαμονής και διαβίωσης των μεταναστών - προσφύγων, σε ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, για όσο διάστημα χρειαστεί, διευκολύνοντάς τους με διερμηνείς, ιατρική παρακολούθηση, τροφή, νομική βοήθεια και ό,τι άλλο απαιτείται, μέχρι την αναχώρησή τους για τους τόπους προορισμού.

Διεκδικεί ακόμα να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες - θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
«Είμαστε αδέλφια»...
Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε στους μετανάστες στα αγγλικά και στα αφγανικά, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
Από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ την περασμένη Παρασκευή στο Πεδίον του Αρεως
Από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ την περασμένη Παρασκευή στο Πεδίον του Αρεως
«Αδερφέ μας μετανάστη,Εμείς οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, τα συνδικάτα της εργατικής τάξης της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, σε καλωσορίζουμε στη χώρα μας.
Ξέρουμε ότι έρχεσαι από ένα δύσκολο ταξίδι μέχρι εδώ, διωγμένος από τη φτώχεια και τους πολέμους στη χώρα σου. Τώρα έρχεσαι αντιμέτωπος με την αφιλόξενη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, τα εμπόδια και τις δυσκολίες που σου βάζουν, στην προσπάθειά σου να βγάλεις χαρτιά και να συνεχίσεις το ταξίδι σου. Ερχεσαι αντιμέτωπος με την έλλειψη υποδομών, χώρων φιλοξενίας, διερμηνέων, τροφής, νομικής βοήθειας και ό,τι άλλο χρειάζεσαι εσύ και τα παιδιά σου. Ομως, θα ξέρεις και από την πατρίδα σου ότι κυβερνήσεις και αφεντικά νοιάζονται μόνο για τα κέρδη τους και όχι για το λαό που υποφέρει.
Εμείς, σαν εργαζόμενοι, είμαστε αδέρφια ανεξαρτήτως χώρας, θρησκείας ή φυλής. Είμαστε αδέρφια, γιατί υποφέρουμε μαζί από τους πολέμους και τη φτώχεια. Από την ανεργία και την ακρίβεια. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, τα συνδικάτα μας, το ΠΑΜΕ, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σε βοηθήσουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις».
Στα κοντέινερ του Βοτανικού
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε χτες η πολυδιαφημισμένη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από το Πεδίον του Αρεως στον καταυλισμό του Ελαιώνα. Εκατόν εβδομήντα ένας (171) άνθρωποι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της Πυροσβεστικής στο χώρο, ενώ άλλοι 30 αρνήθηκαν ν' ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο αριθμός των καταγεγραμμένων στο Πεδίον του Αρεως ανερχόταν στους 295. Από 'δω και πέρα, ο χώρος θ' αστυνομεύεται και θα συστήνεται στους μετανάστες να πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού...
Στο χώρο που έχει διαμορφωθεί στο Βοτανικό, υπάρχουν συνολικά 90 κοντέινερ, χωρητικότητας 6 ως 8 ατόμων και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μπορούν να μείνουν 540 με 720 άτομα. Η είσοδος και η έξοδος είναι μεν ελεύθερη, αλλά μετά το βραδινό γεύμα οι πόρτες κλείνουν, ενώ υπάρχουν και ειδικοί κατάλογοι καταγραφής. Αυστηρά είναι επίσης τα μέτρα της Αστυνομίας.
Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών αρμόδια για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Τασία Χριστοδουλοπούλου, κατέδειξε το χώρο ως «υπόδειγμα». Μάλιστα, δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κι άλλους τέτοιους, επιβεβαιώνοντας ότι η διαχείριση του ζητήματος, με τις ευλογίες της ΕΕ, βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.
«Νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα μείνει σαν παράδειγμα και σαν υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες» ανέφερε από τον Ελαιώνα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των μεταναστών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις