Οργάνωση της αλληλεγγύης παντού

Οι πρόσφατες εξελίξεις, με την επιβολή περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές, αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για την επιδείνωση της κατάστασης που βιώνει ο λαός. Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι «μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα βασικά αγαθά» είναι τουλάχιστον προκλητικές για τους μεροκαματιάρηδες και τους συνταξιούχους, οι οποίοι, ακόμα και όταν πληρώνονταν κανονικά το μισθό ή τη σύνταξή τους, είχαν δυσκολία να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη.
Η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες, καθώς «στερεύουν» τα αποθέματα από τις αναλήψεις των πρώτων ημερών και μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέος περιορισμός στις συναλλαγές με τις τράπεζες. Για να επιβιώσει ο λαός, χρειάζεται τώρα η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, όπως:
  • Τώρα να διασφαλιστεί η είσπραξη του συνόλου, ολόκληρου του μισθού, ολόκληρης της σύνταξης, ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας, καθώς και η δυνατότητα ανάληψης από μικροκαταθέτες.
  • Να παγώσουν οι δόσεις προς την εφορία για τους φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων και τα χαράτσια.
  • Να παγώσουν οι δόσεις προς τις τράπεζες που αφορούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
  • Να παγώσει η καταβολή λογαριασμών για φως, νερό και τηλέφωνο και να μην υπάρξει καμιά διακοπή συνδέσεων.
  • Να καταργηθούν τα διόδια, τα εισιτήρια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε ολόκληρη τη χώρα.
  • Να μην καταβάλλεται καμιά συμμετοχή σε νοσήλια, διάφορες ιατρικές εξετάσεις, να παρέχονται τελείως δωρεάν τα φάρμακα.
Δίπλα σ' αυτούς τους στόχους διεκδίκησης, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια, να πρωτοστατήσουν μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και τους άλλους φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας για την οργάνωση της αλληλεγγύης. Μ' αυτόν ακριβώς το στόχο συγκροτήθηκε κεντρική Επιτροπή από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, που θα συντονίζει τις πρωτοβουλίες σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο.
Τώρα χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν οι πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα, να συγκροτηθούν επιτροπές αλληλεγγύης παντού, σε νομούς, πόλεις, γειτονιές, βιομηχανικές περιοχές, νοσοκομεία, ιδρύματα Πρόνοιας. Η καταγραφή των οξυμένων αναγκών και η οργάνωση για την κάλυψή τους είναι στα άμεσα καθήκοντα αυτών των Επιτροπών, για να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην πολιτική που τον εξοντώνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις