Συλλαλητήριο Τετάρτη 15 Ιουλίου 7:30 Ομόνοια



Συνάδελφε,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, τσακίζουν τους εργαζόμενους στο όνομα της κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών, των τραπεζών και του κεφαλαίου γενικότερα.

Το Σωματείο μας είχε έγκαιρα προβλέψει και ενημερώσει τους συναδέλφους οδηγούς για την λαίλαπα των νέων μέτρων, για το 3ο μνημόνιο, το ΣΥΡΙΖΑίικο. Δεν το προβλέψαμε γιατί έχουμε μαντικές ικανότητες, αλλά γιατί δεν χάσαμε την ταξική μας ρότα και βλέπουμε τα δεδομένα από την πλευρά των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι ανίκανη, δεν έκανε λάθος. Αυτή είναι η πολιτική της. Αυτή είναι η πολιτική των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε.. Ένας είναι ο στόχος τους: Τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος, πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, εκμετάλλευση των εργαζομένων μέχρι το θάνατο.


Τη γυμνή αλήθεια τη ζούμε καθημερινά, με τις ατέλειωτες ώρες πάνω στο τιμόνι, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία κλπ. Το παραμύθι της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει. Είναι η ώρα να πούμε φτάνει, ως εδώ. Να περάσουμε στην αντεπίθεση και να ακυρώσουμε στην πράξη τα νέα μέτρα στηριζόμενοι στον οργανωμένο αγώνα μας.

Βάζουμε στην άκρη την πουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που έγινε ένα με την εργοδοσία και υιοθέτησε τις απαιτήσεις της. Βάζουμε στην άκρη τους κυβερνητικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές που έγιναν δεκανίκι της κυβέρνησης στις φιέστες που έκανε για τις «σκληρές διαπραγματεύσεις». Ξεπερνάμε φόβους, εκβιασμούς και αυταπάτες και λέμε:

Τέρμα, αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε!

Δεν περνάει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Με τον αγώνα μας μπορούμε να καταργήσουμε αντιλαϊκούς νόμους και αφεντικά.


Δίνουμε άμεση απάντηση με τη δυναμική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15/07/2015 στην Ομόνοια στις 7:30 μ.μ.

(οι εργαζόμενοι στις μεταφορές θα έχουμε προσυγκέντρωση στις 7:00 μ.μ. στην πλατεία Βάθη).

Με όλες μας τις δυνάμεις παλεύουμε-διεκδικούμε:
> Κανείς οδηγός χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – μισθοί με βάση τη σύμβαση του 2009 συν τα επιδόματα.  Να μπει τέρμα στην γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
> Να βάλουμε φρένο στα εξαντλητικά ωράρια.
> Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανείς οδηγός ανασφάλιστος.
> Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  Κανείς οδηγός πάνω σε κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα.
> Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν ασφαλιστικό, συντάξεις, πρόνοια.
> Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για τις οικογένειες τους.
> Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.  Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης.
> Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Παιδεία και Υγεία.

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!


ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΤΟ Δ.Σ.



Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις