Στο πλευρό των απεργών της Μερσέντες Μπενζ το ΠΑΜΕ

Στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της «Μερσέντες Μπενζ», στη Βρέμη της Γερμανίας, βρέθηκε το ΠΑΜΕ την Παρασκευή, μέρα κατά την οποία δικαζόταν το δικαίωμά τους στην απεργία. Τον περασμένο Γενάρη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πρόθεση της επιχείρησης να χρησιμοποιήσει εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις τους βρήκαν απέναντί τους τόσο την εργοδοσία και τις τρομοκρατικές τακτικές της, όσο και τη συμβιβασμένη ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος της Γερμανίας, την Ομοσπονδίας IG METAL, η οποία εναντιώθηκε στην απεργία των εργαζομένων.
Οπως υπενθυμίζει το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου εργοστασίου στο παρελθόν πολλές φορές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων, με έμπρακτη αλληλεγγύη και στην ηρωική απεργία των Χαλυβουργών.

«Κρατήστε ψηλά τη σημαία του αγώνα. Είμαστε μαζί σας», ανέφερε το ΠΑΜΕ χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια και μεταφέροντας την αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος της Ελλάδας. Τόνισε επίσης πως η επίθεση στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων είναι κοινή σε Γερμανία και Ελλάδα: «Οπως και σε σας στη Γερμανία, στην Ελλάδα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του έχουν νομοθετήσει αντεργατικά μέτρα, έχουν χτυπήσει το δικαίωμα στην πλήρη δουλειά με δικαιώματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και συνέχισε: «Στην Ελλάδα μόνο τους τελευταίους μήνες, εκατοντάδες είναι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία που δικάζονται γιατί απήργησαν, γιατί αγωνίστηκαν ενάντια σε απολύσεις και μειώσεις μισθών. Ακόμη και οι εργάτες της Χαλυβουργίας που απεργούσαν για 9 μήνες και εσείς τους είχατε εκφράσει πολλές φορές τη στήριξή σας, διώχθηκαν σαν εγκληματίες από το αστικό κράτος γιατί με τον αγώνα τους έδειξαν την αστείρευτη δύναμη της εργατικής τάξης».
Τέλος, το ΠΑΜΕ σημείωσε με έμφαση πως ο αγώνας κόντρα στην εργοδοσία, τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και το συμβιβασμό που έδωσαν οι εργαζόμενοι, ξεπερνά τους τέσσερις τοίχους του εργοστασίου: «Ο αγώνας σας είναι παράδειγμα για κάθε εργαζόμενο όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και για αυτό θέλει τόσο πολύ η εργοδοσία να σας χτυπήσει με δικαστήρια και διώξεις. Απέναντι στις τρομοκρατικές μεθόδους των εργοδοτών, η εργατική τάξη απάντηση έχει το δυνάμωμα του αγώνα, την ενδυνάμωση της εργατικής, ταξικής αλληλεγγύης»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις