ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.

Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή στις πρώτες αρχαιρεσίες του νέου Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκαν στις 15 και 21 Μαρτίου 2015. Παρά τις δυσκολίες για τους εργαζομένους, παρά τα εμπόδια που έβαλαν οι συμβιβασμένοι – κυβερνητικοί – εργοδοτικοί συνδικαλιστές, παρά τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των εργοδοτών πολλοί συνάδελφοι έδωσαν το παρών στη μάχη των εκλογών, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας πορείας για τον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών.

Η νέα διοίκηση που εκλέχτηκε έχει καθήκον να δώσει τη μάχη για ένα σωματείο δυνατό όπλο στα χέρια των οδηγών. Γιατί δυνατό σωματείο σημαίνει δυνατοί αγώνες κόντρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα. Στους μισθούς πείνας – στην ανεργία – στις ατελείωτες ώρες στο τιμόνι , στην απλήρωτη εργασία , στις συνθήκες εργασίας τύπου Norman Atlantic κτλ.


Συνάδελφοι, η κυβέρνηση προσπαθεί με κούφια λόγια για υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια να κρύψει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ε.Ε. και την εργοδοσία, και να κρύψει την αντιλαϊκή επίθεση που συνεχίζεται απέναντι στους εργαζομένους. Δεν θα συμβιβαστούμε  με τα  ψίχουλα που τάζουν. Θα δώσουμε την απάντηση οργανωμένα- μαζικά. Δεν χρωστάμε σε καμία κυβέρνηση ούτε αναμονή, ούτε ανοχή. Ό,τι δικαιώματα  έχουμε, τα κερδίσαμε με αγώνες, με θυσίες. Έχουμε τη δύναμη, γιατί  ότι παράγεται, ότι  μεταφέρεται γίνεται με το δικό μας ιδρώτα. Είναι ώρα να τη νοιώσουν εργοδότες και κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά, αποφασιστικά το παρών στη λειτουργία του νέου σωματείου. Η συμμετοχή σας, οι προτάσεις σας, η πείρα και οι γνώσεις για τα θέματα του κλάδου, ο έλεγχος, είναι στοιχεία απαραίτητα που θα δώσουν στη νέα διοίκηση τη δύναμη που χρειάζεται για να παλέψουμε κόντρα στα νέα μνημόνια – προγράμματα- γέφυρες ή όπως αλλιώς τα ονομάσουν. Όχι μόνο διατηρούν αλλά ετοιμάζουν και νέα μέτρα που θα χειροτερέψουν τη κατάσταση για τους εργαζομένους.




ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε., ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ :

§  Κανείς οδηγός χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας . Μισθοί με βάση τη ΣΣΕ  του 2009 συν τα επιδόματα. Να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
§  Να μπει φρένο στα εξαντλητικά ωράρια.
§  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανείς οδηγός ανασφάλιστος.
§  Μέτρα υγιεινής και  ασφάλειας. Κανείς οδηγός πάνω σε κινούμενα φέρετρα.
§  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν ασφαλιστικό – συντάξεις – πρόνοια.
§  Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία ΟΛΩΝ των ανέργων .Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
§  Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης.
§  Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για τα παιδιά μας.

§   Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία  



Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις