ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 2104123466-6944458673-6971683167 - 6938330761

Email: somateioodigon@gmail.com 

                                                    Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΩΝ.

Συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται ένα ναυτικό έγκλημα με θύματα 100ντάδες συναδέλφους οδηγούς και επιβάτες, στο βωμό των κερδών ενός μεγάλου ναυτιλιακού ομίλου.

Για άλλη μια φορά επιχειρείται με προκλητικό τρόπο από τα ΜΜΕ, τη Κυβέρνηση και εφοπλιστικούς ομίλους να αποθεωθεί η ατομική ευθύνη στα θύματα αυτού του νέου εγκλήματος, να αποδοθεί η ευθύνη στους άμοιρους συναδέλφους που εργάζονται στη διεθνή μεταφορά.

Δεν είναι το πρώτο εφοπλιστικό έγκλημα. Είναι συνέχεια του  αντίστοιχου εγκλήματος στο πλοίο "NORMAN ATLANTIC" το 2014 και εύλογα προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά.

Δεν είναι η «κακιά στιγμή» που επικαλούνται όλοι ενωμένοι οι εφοπλιστές και οι μεγαλοϊδιοκτήτες αυτ/των.

Είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας των εφοπλιστών και της εργοδοσίας. Εμείς οι εργαζόμενοι πληρώνουμε ακόμη μια φορά  της έλλειψη μέτρων και  τη μη τήρηση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. 

Οι εφοπλιστικοί όμιλοι που διαχειρίζονται τα πλοία στην Αδριατική χρόνια τώρα μειώνουν τις οργανικές συνθέσεις  που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τους επιβάτες των πλοίων αλλά και για τους ίδιους τους ναυτεργάτες.

«Σαπάκια» ταξιδεύουν στις θάλασσες, με κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας. Την ίδια στιγμή ακριβοπληρώνουμε τα εισιτήρια, ακριβοπληρώνουμε τα καύσιμα, ακριβοπληρώνουμε με την ίδια μας τη ζωή.

Συνάδελφοι, ακόμη περισσότερο επιβεβαιώνεται ότι μόνη απάντηση είναι συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας για Μάχη που αφορά τις ίδιες τις ζωές μας. Όλοι στο Συλλαλητήριο των σωματείων το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12 μ. στο Σύνταγμα.

 

Για το Δ.Σ.

του Σ.Ε.ΟΔ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις