ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 2104123466-6944458673-6971683167 - 6938330761

Email: somateioodigon@gmail.com 

                                                Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

 

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ

στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 12.00π.μ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Συνάδελφοι,

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά  εμείς, οι οικογένειες μας, τα παιδιά μας, έχουν οδυνηρές συνέπειες για τις ζωές μας.

Καθημερινά όλοι βιώνουμε την ανασφάλεια, τη τρομοκρατία. Οι εργοδότες μας στέλνουν να φορτώνουμε χωρίς κανένα μέσο προστασίας της υγείας μας από το κορονοϊό όταν μέχρι σήμερα θρηνούμε πάνω 23.000 ανθρώπους, άνθρωποι δικοί μας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Παράλληλα βιώνουμε την διαρκώς αυξανόμενη ακρίβεια. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να αγοράσουμε από τα supermarket τα αναγκαία για εμάς και τις οικογένειές μας.

Οι αυξήσεις στα πετρέλαια, στη βενζίνη στο φυσικό αέριο δεν αφορούν μόνο τους εργοδότες μας. Αφορά πρώτα και κύρια τις οικογένειες μας. Κάθε φορά τρέμουμε όταν έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος και του φυσικού αερίου, τα 300-500άρια ευρώ έχουν κατακλύσει τα σπίτια μας.

Πόσοι από εμάς, που μπορεί να μεταφέρουμε με τα βυτία φορτηγά χιλιάδες τόνους καύσιμα,  δεν μπορούμε να βάλουμε πετρέλαιο στα σπίτια μας, ξεπάγιασαν τα παιδιά μας… Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, αφορά μόνο τα δικά τους κέρδη, τα εκατομμύρια που συνέχεια ανακοινώνουν τα μονοπώλια.

Συνάδελφοι,

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε την επίθεση από τους εργοδότες. Γενικεύεται η απληρωσιά, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τα μισθολόγια ανά δρομολόγιο έχουν διαλύσει τα εισοδήματά μας. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε πλέον καθυστερήσεις στα πλοία, στα σύνορα λόγω των περιοριστικών μέτρων; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε αποκλειστεί σε κάποια αποθήκη περιμένοντας να φορτώσουμε με βάση τα πρωτόκολλα της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι, αναδεικνύεται πλέον έντονα ότι απαιτείται άμεσα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να οργανώσουμε τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους τύπους οχημάτων, για εσωτερικά και διεθνή δρομολόγια.

Μας θέλουν διασπασμένους, κλεισμένους μέσα στις καμπίνες μας, να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να κατακρεουργούν τις ζωές μας. Γι’ αυτό το λόγο θέλουν να βάλουν χέρι στα σωματεία μας. Γι’ αυτό κατεβάζουν τις αύρες, τις δυνάμεις καταστολής απέναντι σε συναδέλφους που δίνουν τη μάχη για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν θα ανεχθούμε τη ποινικοποίηση της οργανωμένης συλλογικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος.

Τέτοια πρεμούρα, τέτοια κινητοποίηση του κατασταλτικού-κρατικού μηχανισμού δεν είδαμε όταν 100ντάδες συνάδελφοι ήταν αποκλεισμένοι στη  χρυσοπληρωμένη «Αττική Οδό» μέσα στα χιόνια για ώρες… Τέτοια κινητοποίηση δεν είδαμε όταν μας πνίγανε στους δρόμους με κάθε νεροποντή… τέτοια κινητοποίηση δεν είδαμε όταν μας καίγανε ζωντανούς

Οι μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων στην e-food, στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας και αλλού, μας γεμίζουν ελπίδα, μας δείχνουν το δρόμο.  Είναι ανάγκη οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά.

Το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12.00π.μ.  οι επαγγελματίες οδηγοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους πλημμυρίζουμε το Σύνταγμα διεκδικώντας:

 

Ø Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς  για όλους τους επαγγελματίες οδηγούς σε όλους τους τύπους αυτ/των. Αυξήσεις στους παλαίμαχους συναδέλφους, τώρα οι  συντάξεις να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

Ø Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

Ø Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

Ø Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ø Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

 

 

Για το Δ.Σ.

του Σ.Ε.ΟΔ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις