ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-6971683167 - 6938330761
                                             Site: www.somateioodigon.blogspot.gr    




ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Καλούμε τους συνάδελφους οδηγούς, τους εργάτες του τιμονιού να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εξασφαλίζουμε αυξήσεις στον κλάδο μας σε κάθε χώρο δουλειάς.
Να ακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξαν οι εργάτες στο Μέταλλο, οι λιμενεργάτες στην COSCO, το Συνδικάτο των Τροφίμων, οι Οικοδόμοι.
Να μην πέσουμε συνάδελφοι στην παγίδα που στήνουν κυβέρνηση και εργοδοσία με τις εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σκόπιμα και συνειδητά μας αποκρύπτουν ότι:
·       Δεν επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις
·       Όποια αύξηση δοθεί θα γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες και την κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι με τις ανάγκες των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή ετοιμάζουν κι άλλες φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις στην εργοδοσία.
·       Με τον νόμο Αχτσίογλου-Βρούτση βάζουν ταφόπλακα στις ΣΣΕ καθώς αυτές θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση στην προσπάθειά τους να απαλλάξουν την εργοδοσία από τις «ενοχλητικές φωνές» των διεκδικήσεων
·       Με την μείωση του αφορολόγητου από το 2020 θα πάρουν πίσω ένα μεγάλο μέρος από τα ψίχουλα που δίνουν ως αύξηση
·       Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν στην συνείδηση της εργατικής τάξης όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο εργοδοτών, κυβέρνησης, Ε.Ε. που είναι αγαστή συνεργασία.

Συνάδελφοι,
Σας καλούμε να οργανώσουμε την πάλη μας και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών μέσα από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Διεκδικούμε:
·       Υπογραφή ΣΣΕ με βασικό μισθό στα 973,00 €
·       Επαναφορά των επιδομάτων (τριετίες, πολυετής υπηρεσίας, επίδομα οικογενειακών βαρών, σειρά επιδομάτων ανάλογα με το αντικείμενο απασχόλησης του οδηγού)
·       Καθιέρωση αυστηρά σε πενθήμερη, 40ωρη εβδομαδιαία εργασία και υποχρεωτική αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση ή απασχόληση τη νύχτα (22.00 – 06.00)
·       Τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας (παροχή μέσων ατομικής προστασίας, αποδοχές ασθένειας ή ατυχήματος στο εξωτερικό, τήρηση βιβλίου δρομολογίων)
·       Καθήκοντα οδηγών κατά την φορτοεκφόρτωση αυτοκινήτων.




Συνάδελφοι,

Για το Σωματείο μας η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η διεκδίκησή της είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας.  Αφορά τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε, εξασφαλίζει την βάση των αμοιβών και των ωρών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, βάζει εμπόδια στην εργοδοσία να αυξήσει την εκμετάλλευση, ανοίγει τον δρόμο να καταργηθούν οι επαίσχυντες σχέσεις εργασίας, υποχρεώνει να υπάρχουν μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της ζωής των εργαζομένων.

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας αυτός είναι σκληρός αλλά επιμένουμε και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.  Η συμμετοχή σας σ΄ αυτήν την προσπάθεια είναι απαραίτητη όσο και επιβεβλημένη, κανένας συνάδελφος-εργάτης του τιμονιού δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος.  Με την δική σας βοήθεια και την συμμετοχή το Σωματείο μας μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι για την βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης διαχρονικά ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, της ταξικής πάλης.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ 
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

Για το Δ.Σ.
του Σ.Ε.ΟΔ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις