Οι εργάτες έδιωξαν τους φασίστες

Πράττοντας το αυτονόητο, οι εργαζόμενοι στον συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ του Τυρνάβου (Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων), αρνήθηκαν να συναντηθούν με αντιπροσωπεία της εγκληματικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής, την οποία το ΔΣ του συνεταιρισμού, ενεργώντας προκλητικά, είχε αποφασίσει να υποδεχτεί στο χώρο του συσκευαστηρίου φρούτων. Η άμεση αντίδραση των εργαζομένων οδήγησε στη ματαίωση της επίσκεψης των φασιστών. Αυτό φαίνεται να στεναχώρησε τη διοίκηση του ΑΣΕΠΟΠ, η οποία είχε το θράσος να καλέσει σε απολογία τους εργαζόμενους, απειλώντας τους, έμμεσα, με τιμωρία!
Την προκλητική ενέργεια της διοίκησης καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προειδοποιώντας την ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνολο της εργατικής τάξης της περιοχής και καλώντας τα μέλη του συνεταιρισμού, αλλά και γενικότερα τους αγρότες και την κοινωνία του Τυρνάβου, σύσσωμοι, να την καταδικάσουν.
Το ΕΚΛ συγχαίρει τους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας ότι το παράδειγμά τους πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι και τονίζοντας ότι οι παραγωγοί του πλούτου δεν έχουν τίποτα κοινό με τους φασίστες που είναι τα τσιράκια του μεγάλου κεφαλαίου.
Καταλήγει το ΕΚΛ: «Η διοίκηση του ΕΚΛ θα βρεθεί, με κάθε τρόπο και μέσο, δίπλα στους εργαζόμενους του συνεταιρισμού. Καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής του να είναι σε επιφυλακή και να παρεμβαίνουν οργανωμένα και αποφασιστικά σε κάθε τέτοιο φαινόμενο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις