«Φως στο τούνελ» για το λαό μόνο σε σύγκρουση με τους στόχους του κεφαλαίου

Αντικειμενικά, βέβαια, απαραίτητο στοιχείο για να έχει αποτελέσματα όλη αυτή η αγωνιστική δραστηριότητα, η αποκάλυψη του χαρακτήρα των μέτρων, είναι να φωτίζει και τη διέξοδο για το λαό.
Σε τελική ανάλυση, πλατιά τμήματα των εργαζομένων έχουν πια μπόλικη πείρα για να αντιλαμβάνονται ότι όταν τους λένε «δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα» πάει να πει πως ήδη γράφονται τα νέα μέτρα. Το θέμα είναι κατά πόσον πιάνει σε εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις η εξίσου απατηλή προπαγάνδα για το «φως στο τούνελ», το κάλεσμα να σκύψει ο λαός και πάλι το κεφάλι για «να πιάσουν τόπο οι θυσίες και να ορθοποδήσουμε».
Επομένως, κομβικής σημασίας ζήτημα για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη και πολύ περισσότερο για τα αποκρυσταλλώματα που θα αφήσει αυτή η μάχη για τη συνέχεια είναι ακριβώς η απάντηση σε αυτό το θέμα: Να αναδειχθεί δηλαδή ότι «φως στο τούνελ» ο λαός μπορεί να δει μόνο σε σύγκρουση με τους στόχους του κεφαλαίου και όχι συντασσόμενος με αυτούς, μόνο περνώντας στην αντεπίθεση, για την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών του και την κάλυψη των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών, με βάση τον πλούτο που ο ίδιος παράγει και μπορεί να παράξει.
Μόνο στο βαθμό που κερδίζει έδαφος αυτή η γραμμή πάλης, σε συνδυασμό με την ακούραστη δράση των ταξικών δυνάμεων μέσα στους χώρους δουλειάς, μπορούν να γίνουν αισθητά βήματα στην παραπέρα συσπείρωση νέων δυνάμεων, στην αλλαγή των συσχετισμών, με άνοδο του βαθμού οργάνωσης των εργαζομένων, της ενεργού συμμετοχής τους στην πάλη, της χειραφέτησής τους από την ιδεολογία και τους στόχους του κεφαλαίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις