Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-6972250274-6944522453
Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας 11 Σεπτέμβρη 2016

Συνάδελφοι οδηγοί,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση προετοιμάζοντας νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων με στόχο τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης. Θέλουν μισθοί και επιδόματα να πάνε στον πάτο. Την ίδια στιγμή χαρίζει  ζεστό χρήμα στα μονοπώλια με  τον «αναπτυξιακό νόμο» στο κλάδο των logistics-μεταφορικών. Επιδοτήσεις και χρήμα απ’το μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Μετά το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και την φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα που έφερε μέσα στο Πάσχα, ετοιμάζει καινούργια μέτρα που θα συνοδεύουν την 2η αξιολόγηση το φθινόπωρο.  Στο στόχαστρο μπαίνουν τα εργασιακά, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  13ος-14ος μισθός και επιδόματα, το δικαίωμα στην απεργία, η συνδικαλιστική δράση, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η θεσμοθέτηση του αντιδραστικού lockout.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Μέσα σ’αυτό το πλαίσιο και με σκοπό να τρομοκρατήσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, η εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ προχώρησε στην καταχρηστική και εκδικητική απόλυση του συνάδελφου Πέτρου Αντζούς, Γενικό Γραμματέα του σωματείου μας, με μοναδικό σκοπό την εκδίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Θέλουν το εργατικό κίνημα στο γύψο.
Οι κατηγορίες εναντίον του είναι ανυπόστατες και είναι απαράδεκτη η στάση της εταιρείας απέναντι σε εργαζόμενο της που εργάζεται επί 18 χρόνια στην  ίδια θέση.
Μετά από την τριμερή συνάντηση της διοίκησης του σωματείου μας με εκπροσώπους της εταιρείας και τον Υπουργό Εργασίας και αφού η προσπάθεια δωροδοκίας κι εξαγοράς του συνάδελφου μας έπεσε στο κενό, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να ανακαλέσει την απόλυση γιατί θα ξεσηκωθούν και οι άλλοι εργαζόμενοι. Σε μια περίοδο που έχει προχωρήσει σε 100 απολύσεις κι ενώ την ίδια στιγμή τις θεωρεί «λίγες».
ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ο χώρος των οδικών μεταφορών βιώνει τις χειρότερες συνθήκες εργασίας, θέλουν να μας πάνε ακόμα πιο κάτω. Η τρομοκρατική  απόλυση του γραμματέα του Σωματείου μας είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καταστρατηγείται μέσα από εργοδοτικές «ενώσεις προσώπων», οι ατομικές συμβάσεις εργασίας πολλαπλασιάζονται. Η εργασία με «μπλοκάκι» αυξάνεται(ΜΑΡΙΝΟΣ), τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας 14-20ωρα γενικεύονται (βλ. ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗΣ-ΛΙΟΥΔΑΚΗΣ). Βιώνουμε καθημερινά τα ατυχήματα συναδέλφων από τα συνεχή και εξαντλητικά δρομολόγια.  Την ίδια στιγμή μπροστά στο βωμό του κέρδους, τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε κινούμενα φέρετρα ενώ θεσμοθετείται «η συνυπευθυνότητα των συναδέλφων» ( δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να μην συμβιβαστούμε με την κατάργηση των δικαιωμάτων μας, να μην αρκεστούμε στα ελάχιστα.  Δεν δίνουμε καμία συναίνεση καμία ανοχή στα σχέδια τους.  Ξεπερνάμε τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει βάλει πλάτη στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων. Ενισχύουμε το σωματείο μας, το κάνουμε κάστρο αγώνα.
Σήμερα μέσα απ το «κοινωνικό διάλογο» επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα αναμονής, να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε αυταπάτες για κοινό μέτωπο των εργαζομένων με το κεφάλαιο, για δήθεν διαπραγμάτευση των εργασιακών. Τα μέτρα είναι απαίτηση του κεφαλαίου. Χρόνια τώρα οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές του ΣΕΟΦΑΕ και της Ομοσπονδίας, καλλιεργούσαν αυταπάτες για τη βελτίωση της θέση μας μέσα από την «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».
Η γραμμή του συμβιβασμού που ακολουθούν υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων, οδηγεί σε μειωμένες απαιτήσεις, υπηρετεί την κερδοφορία των εργοδοτών (που είναι σκασμένη από τα κέρδη ακόμα και στην περίοδο της κρίσης), τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Συνάδελφε Οργανώσου στο σωματείο σου, δώσε δύναμη στη δύναμή σου,
δώσε φωνή στη φωνή σου

Απαιτούμε εδώ και τώρα την αποκατάσταση όλων των απωλειών που δεχθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, να διεκδικήσουμε άμεσα την επαναφορά των Σ.Σ.Ε., άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού με νομοθετική ρύθμιση στα 751 ευρώ ως βάση διαπραγμάτευσης για νέες αυξήσεις και αποκατάσταση των κλαδικών συμβάσεων στα επίπεδα του 2009.Με όλες μας τις δυνάμεις παλεύουμε-διεκδικούμε:
Ø  Κανείς οδηγός χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – μισθοί με βάση τη σύμβαση του 2009 συν τα επιδόματα.  Να μπει τέρμα στην γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
Ø  Άμεση ανάκληση της απόλυσης του γρ. του Σωματείου. Να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη.
Ø  Να βάλουμε φρένο στα εξαντλητικά ωράρια.
Ø  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.  Κανείς οδηγός ανασφάλιστος.
Ø  Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  Κανείς οδηγός πάνω σε κινούμενα φέρετρα.
Ø  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν ασφαλιστικό, συντάξεις, πρόνοια.
Ø  Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για τις οικογένειες τους.
Ø  Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.  Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης.
Ø  Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Παιδεία- Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Υγεία.

Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και οργανωμένη αντεπίθεση.
Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη στις 10.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Πειραιάς).

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου