Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τηλ.: 210 4123466 – 6944522453 – 6972250274 – 6944458673

Email: somateioodigon@gmail.gr      Site: www.somateioodigon.blogspot.grΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης

ΟΧΙ στη νέα φοροεπιδρομήΣυνάδελφοι οδηγοί,Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ε.Ε., οι μεγαλοεργοδότες-κεφάλαιο διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.  Η χυδαία εκστρατεία της κυβέρνησης και του κεφαλαίου οργιάζει προκειμένου να πείσουν τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων.


Τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα χειροτερεύουν τους όρους ασφάλισης και συνταξιοδότησης των εργαζομένων και ταυτόχρονα ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση και τη διείσδυση σ΄αυτών το χρυσοφόρο τομέα του κεφαλαίου.


Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά

σχέδια της κυβέρνησης


Συνάδελφοι οδηγοί,


Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν.  Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του τιμονιού να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη επίδομα στα 67.  Δεν θα ανεχτούμε την εκμετάλλευση των νεοεισερχομένων στον κλάδο μας που αμείβονται με 586 ευρώ.  Δεν θα τους επιτρέψουμε να αποχαρακτηρίσουν το επάγγελμα του οδηγού από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.


Δεν υπάρχουν διλήμματα και αδιέξοδα

καμία αναμονή – καμία υπομονή


Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού για το 2016 φέρνει νέα φοροκαταιγίδα – φοροαφαίμαξη που μαζί με τα προηγούμενα μέτρα δίνουν σαρωτικά χτυπήματα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα.  Δεν δίνουμε καμία συναίνεση, καμία ανοχή στα σχέδια τους.


Ξεπερνάμε τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει βάλει πλάτη στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.  Η γραμμή του συμβιβασμού που ακολουθούν, υπονομεύει τους αγώνες των εργαζόμενων, οδηγεί σε μειωμένες απαιτήσεις, υπηρετεί την κερδοφορία, τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την αποκατάσταση όλων των απωλειών που δεχθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, να διεκδικήσουμε άμεσα την επαναφορά των Σ.Σ.Ε., άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού με νομοθετική ρύθμιση στα 751 ευρώ ως βάση διαπραγμάτευσης για νέες αυξήσεις και αποκατάσταση των κλαδικών συμβάσεων στα επίπεδα του 2009. 

Κρατάμε το τιμόνι του αγώνα γερά, σταθερά και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα με τη μαζική συμμετοχή μας

στην απεργιακή συγκέντρωση

την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 στις 10.30 π.μ.

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στον ΠΕΙΡΑΙΑ


Με όλες μας τις δυνάμεις παλεύουμε-διεκδικούμε:

Ø     Κανείς οδηγός χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – μισθοί με βάση τη σύμβαση του 2009 συν τα επιδόματα.  Να μπει τέρμα στην γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.

Ø     Να βάλουμε φρένο στα εξαντλητικά ωράρια.

Ø     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.  Κανείς οδηγός ανασφάλιστος.

Ø     Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  Κανείς οδηγός πάνω σε κινούμενα φέρετρα.

Ø     Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν ασφαλιστικό, συντάξεις, πρόνοια.

Ø     Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για τις οικογένειες τους.

Ø     Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.  Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης.

Ø     Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Παιδεία.

Ø     Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Υγεία.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ


ΤΟ Διοικητικο συμβουλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου