Σταθερή αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «Ανακύκλωσης»

Μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους 40 εργαζόμενους της «Ανακύκλωσης», που βρίσκονται για περισσότερες από 20 μέρες σε κινητοποιήσεις, έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Ηράκλειο, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων της «Ανακύκλωσης». Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μαζικοί φορείς και σωματεία, που στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων για να επιστρέψουν στη δουλειά με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις που δούλευαν και πριν την έναρξη της νέας εργολαβίας.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Χρήστος Σωκράτης, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ο οποίος είπε ανάμεσα σε άλλα: «Οι εργαζόμενοι της "Ανακύκλωσης", αυτοί που τόσα χρόνια με το "δυσβάστακτο" για το νέο εργολάβο μισθό των 751 ευρώ, κάναμε την ανακύκλωση στο Ηράκλειο, σε μια δουλειά που βασιλεύει η ηπατίτιδα, αυτοί που μαζί με την πλαστική σακούλα και το πλαστικό μπουκάλι βρίσκαμε ταυτόχρονα ανθρώπινα οστά, ιατρικές σύριγγες, πτώματα ζώων, μέχρι και όλμους, δηλώνουμε αποφασισμένοι να παλέψουμε για το αυτονόητο: Δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα. Τίποτα λιγότερο».
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, με κατάληξη το Δημαρχείο, όπου οι εργαζόμενοι ζήτησαν συνάντηση με το δήμαρχο. Αυτός όμως απουσίαζε, παρά το γεγονός ότι γνώριζε το αίτημα των εργαζομένων για συνάντηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις