ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Στα πλαίσια της γενικευμένης επίθεσης που δεχόμαστε σαν εργατική τάξη από Ε.Ε. – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στο θέμα της ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ.  Σταθερά μειώνουν και υποβαθμίζουν τις παροχές για πρόληψη-θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας.  Οι συνεχόμενες περικοπές στα κονδύλια δημιουργούν τεράστιες ελλείψεις  στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) με συνέπεια οι εργαζόμενοι να βάζουν όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουμε για φάρμακα-εξετάσεις-περίθαλψη.


Η πολιτική Ε.Ε.-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για την υγεία αποτελεί μέρος της γενικής πολιτικής που έχουν για την οργάνωση και ανάπτυξη της κοινωνίας  και της οικονομίας που υπηρετεί τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα στο χώρο της υγείας και για αυτό ικανοποιεί όλο και λιγότερες από τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.  Γιατί Ε.Ε. και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θεωρούν αυτές τις δαπάνες κόστος για την εργοδοσία και το κράτος της και εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Με αυτά τα δεδομένα δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά την οργανωμένη πάλη κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική για την υγεία.

Σας καλούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη μέσα από τις γραμμές τους Σωματείου μας.

Να αγωνιστούμε για:
>  Αποκλειστική δημόσια και δωρεάν υγεία
>  Κατάργηση κάθε πληρωμής για φάρμακα
>  Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά για το σχολείο και τις αθλητικές δραστηριότητες
>  Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση
>  Άμεση λήψη μέτρων και ασφάλειας στους χώρους δουλείας από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας του Δημοσίου


Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις