ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Με παρέμβαση τους οι Σύνδεσμοι Επιχειρηματιών-Βιομηχάνων απαιτεί νέες σαρωτικές αλλαγές σε ότι απέμεινε από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.  Το πολιτικό προσωπικό τους (κυβέρνηση αλλά και όσοι στηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε.) έτρεξαν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις αυτές αμέσως.  Έτσι ο υπουργός Εργασίας έρχεται και δηλώνει προκλητικά ότι ¨νοικοκύρεψε¨ το Ασφαλιστικό Σύστημα, εννοώντας το τσάκισμα των συντάξεων αλλά και όποιο εργασιακό δικαίωμα σε Υγεία-Πρόνοια.




ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό αφορούν όλους τους εργαζομένους.  Στον κλάδο των Επαγγελματιών Οδηγών με τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας, την ανεργία στα ύψη, την ανασφάλιστη εργασία να οργιάζει και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να έχουν τον πρώτο λόγο, το χτύπημα στο Ασφαλιστικό θα είναι μοιραίο.  Αρκεί μόνο ένας απλός υπολογισμός ότι χρειάζονται (20) χρόνια συνεχούς εργασίας για να πάρεις την κατώτερη σύνταξη των (300) ευρώ στα (67) χρόνια, δείχνει που θέλουν να μας οδηγήσουν.  Επίσης με τις αναλογιστικές μελέτες δεν θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες στην πρόνοια, στην ιατρική-φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, γίνονται είδη πολυτελείας.  Μας γυρίζουν στην εποχή που χρειάζονταν πολιτικό μέσο για να μπεις στο νοσοκομείο.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Το Σωματείο μας από την ίδρυση του αλλά και πριν, όταν ακόμη λειτουργούσαμε σαν «επιτροπή», η Γραμματεία Οδηγών, είχαμε προβλέψει και τονίσει το που πάει το θέμα του ασφαλιστικού.  Το προβλέψαμε όχι γιατί έχουμε προφητικές ικανότητες αλλά γιατί βλέπουμε τις εξελίξεις από την σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων.  Με ανακοινώσεις-εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς-συσκέψεις προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τους οδηγούς να τους εξηγήσουμε ώστε να γνωρίζουν και να  είναι έτοιμοι για την νέα επίθεση.  Τονίσαμε ότι για την κατάσταση αυτή υπεύθυνες είναι οι πολιτικές αποφάσεις της Ε.Ε. που θέλοντας να απαλλάξει την εργοδοσία από το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος» προχωρά σε συρρίκνωση του Δημοσίου χαρακτήρα του συστήματος Ασφάλισης-Υγείας-Πρόνοιας.  Είναι τεράστιες οι ευθύνες των Κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που χρόνια τώρα προωθούν αυτά τα μέτρα.  Το ίδιο και οι ευθύνες όλων αυτών που κάνουν δήθεν κριτική στις κυβερνήσεις αλλά ορκίζονται στο όνομα της Ε.Ε. και στηρίζουν ουσιαστικά αυτές τις πολιτικές.  Έχουν ευθύνες όλοι αυτοί που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, σπέρνουν αυταπάτες λέγοντας ότι η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι μονόδρομος.  Μας πιπιλίζουν το μυαλό όλη μέρα με ραδιόφωνα-τηλεοράσεις και ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες για άλλες παροχές.  Για τους εργαζόμενους όμως υπάρχει άλλος δρόμος.  Αυτός του Αγώνα για την ανατροπή της τάξης των εκμεταλλευτών μας.  Γιατί οι δυνατότητες είναι τεράστιες.  Η αύξηση του πλούτου που οι εργαζόμενοι παράγουν, η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε όλοι να έχουμε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε υγεία-πρόνοια, δωρεάν παροχές και συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.  Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Η αλήθεια των εργαζομένων αυτών που παράγουν τον πλούτο.  Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους επαγγελματίες οδηγούς, όλους τους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση κάθε προσπάθειας αντιδραστικής αλλαγής στο Ασφαλιστικό.  Να κλείσουν τα αυτιά στους ψεύτικους σκυλοκαβγάδες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.  Δεν μας αφορά.  Να κλείσουν τα αυτιά στα λόγια των κυβερνόντων-των νέων σωτήρων κι όλων αυτών που υπόσχονται τα πάντα σε όλους στηρίζοντας ουσιαστικά τις ίδιες πολιτικές. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γραφτούν - να οργανωθούν στο Νέο Σωματείο.  Να δώσουν δυναμικό παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του. 
Τίποτε - Ποτέ και Πουθενά δεν μας χαρίστηκε.

Για όποια εργασιακά δικαιώματα έχουμε σήμερα χρειάστηκαν αγώνες χρόνων. Μόνο με οργανωμένο αγώνα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις της εργοδοσίας. 

Το Σωματείο μας θα είναι μπροστάρης σε αυτόν τον αγώνα. 

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ


ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ



ΤΟ Δ.Σ.


Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις