ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 2104123466-6944458673-6971683167 - 6938330761

Email: somateioodigon@gmail.com  Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 18-19 ΙΟΥΝΗ

 

Συνάδελφοι,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας μετά από συνεδρίαση του, πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στην Πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ. 

Καλούμε τους οδηγούς, τα μέλη του σωματείου, όλους τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν και να παρουσιάσουμε αυξημένη εκπροσώπηση στην σύσκεψη.

Κλείσαμε πάνω από 10 χρόνια της «λεγόμενης» οικονομικής κρίσης που  στο όνομα αυτής φορτώθηκαν στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες όλα τα βάρη της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.  Τα ίδια βιώσαμε και τα δύο χρόνια της πανδημίας στα οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιώντας της απαιτήσεις του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων, πέρασε ότι αντεργατικό νομοσχέδιο είχε στα χέρια της. 

Συνοδοιπόροι στην αντεργατική λαίλαπα στάθηκαν άξια ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα της Βουλής.  Σήμερα με αφορμή τον πόλεμο βιώνουμε αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας, με τους μισθούς καθηλωμένους για πάνω από 10 χρόνια και τις Σ.Σ.Ε. σε πλήρη ανυποληψία από πλευράς κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Συνάδελφοι,

Ο κλάδος των οδηγών καθημερινά βιώνει όλες αυτές τις συνέπειες και στο χώρο δουλειάς αλλά και συνολικά στο βιοτικό του επίπεδο, στη ζωή της οικογένειας του, ένα μικρό μέρος των συναδέλφων σήμερα εργάζεται με την τελευταία Σ.Σ.Ε που είχαμε από το 2009. Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι εργάζονται με ατομικές –επιχειρησιακές συμβάσεις και με τον κατώτερο μισθό.

Ήρθε η ώρα συνάδελφοι να διεκδικήσουμε τη δική μας κλαδική σύμβαση.  Δύσκολο έργο αλλά εφικτό, άλλωστε το δρόμο μας το δείχνουν οι συνάδελφοι αγωνιστές της e-food, της COSCO, της ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια και τα λιπάσματα Καβάλας, οι οικοδόμοι που πριν λίγο καιρό υπέγραψαν τη δικιά τους σύμβαση με αυξήσεις στα μεροκάματα.

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ θα συζητηθούν οι εμπειρίες αλλά και η πείρα που κατακτήσαμε από τους πολύμορφους αγώνες τον τελευταίο καιρό, την ανασύνταξη και τον προσανατολισμό του κινήματος ώστε να δώσουμε τη δική μας απάντηση την απείθαρχη στο κάλεσμα για υποταγή ης εργατικής τάξης, δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας πετάνε κυβέρνηση και εργοδοσία με τις αυξήσεις του κατώτερου μισθού.

Σήμερα έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα που θα σημάνει τη δική μας αντεπίθεση στους κλάδους στους χώρους δουλειάς με οργανωμένη απάντηση παντού.

 

Καλούμε τους συναδέλφους

να δώσουν δυναμικό παρόν

στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

στις 18-19 ΙΟΥΝΗ

στο Κλειστό Γυμναστήριο Δραπετσώνας «Αριστείδης Παπαμιχαήλ»

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις