ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 2104123466-6944458673-6971683167 - 6938330761

                               Email: somateioodigon@gmail.com  Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

 

1η ΜΑΗ 2022- ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ στις 11.00π.μ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ, ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ… ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΣ  ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Συνάδελφοι,

Οι εργάτες του Πειραιά, 136 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες το 1936, τους διακόσιους αγωνιστές της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, τιμούμε τους νεκρούς αγωνιστές δίνοντας  τις δικές μας μάχες για ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες, για το 8ώρο, για την υγεία και την ασφάλεια, για την απεμπλοκή της χώρας από ένα άδικο πόλεμο με θύματα εργάτες, γυναίκες και παιδιά.

Οι δολοφονημένοι εργάτες της ματωμένης απεργίας στον Πειραιά το 1923 μας δείχνουν τον δρόμο. Η δικής τους θυσία, η δική τους  μάχη για το 8ωρο για μισθούς και ΣΣΕ  επιβεβαίωσε για όλους τους εργάτες ότι οι διεκδικήσεις ικανοποιούνται μόνο με αγώνες και μάχες, δεν κερδίζονται με ευχολόγια, με παρακάλια και επικλήσεις σε κάποιον «μεσσία. 

Συνάδελφοι, τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα μια σειράς επιχειρηματικών ομίλων στις εμπορευματικές μεταφορές μόνο πείσμα πρέπει να μας γεμίζουν, δεκάδες εκατομμύρια κέρδη, πλούτη κτισμένα πάνω στα δικά μας χέρια και κορμιά.  Τρέλα κέρδη την ίδια στιγμή που η εργοδοσία ζητάει από εμάς να αρκεστούμε  σε ψίχουλα, όταν ακόμη και ο πληθωρισμός που τρέχει με τα «μπούνια» εξανεμίζει ακόμη και τις αυξήσεις που ζητάμε μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ που έχει λήξει εδώ και 12 χρόνια.

Η φετινή  λοιπόν Πρωτομαγιά δένει τους αγώνες του χθες, με τους αγώνες του σήμερα και δείχνει τον δρόμο για το αύριο. Τα αιτήματα παραμένουμε επίκαιρα και αποκτούν μεγαλύτερη σημασία γιατί σε μια εποχή που πληρώνουμε με αίμα τα κέρδη της εργοδοσίας  με τους δικούς μας νεκρούς εργάτες στην άσφαλτο, τα εργατικά εγκλήματα σε αποθήκες που συνθλίβονται δικοί μας άνθρωποι.

Αυτά τα κέρδη  πληρώνουν με αίμα και οι αδελφοί εργάτες στη περιοχή της Ουκρανίας από τη σύγκρουση μεταξύ των συμφερόντων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με Ρωσίας-ΚΙΝΑΣ με τους λαούς να ματώνουν για τα ίδια επιχειρηματικά κέρδη. 

Αντιστεκόμαστε στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. που όπως και οι προηγούμενες έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο, συμμετέχοντας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και Ε.Ε.  Έχουν τεράστιες ευθύνες που επιδιώκοντας να υπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που ορέγονται  να πάρουν μερίδιο από το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα απέραντο Νατοϊκό ορμητήριο με βάσεις από την Σούδα έως την Αλεξανδρούπολη.

Γι αυτό και  εμείς να δώσουμε τη μάχη  να μην κουβαλήσουμε όπλα για να δολοφονηθούν αδέλφια εργάτες όπως έκαναν οι συνάδελφοι Ιταλοί Λιμενεργάτες της USB, αλλά  και οι συνάδελφοι στο σιδηρόδρομο στην Αλεξανδρούπολη.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν στρατόπεδο ληστών.  Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας μας για άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο και το κλείσιμο όλων των Αμερικανο-Νατοϊκών βάσεων στη χώρα μας. Αυτά τα τεράστια ποσά που δίνονται για το πόλεμο, πόσα άραγε νοσοκομεία ή σχολεία θα μπορούσαν να χτιστούν σήμερα που με κυνικό τρόπο η κυβέρνηση λέει δεν χωράνε στο προϋπολογισμό της;

Συνάδελφοι,

Δεχόμαστε την λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων, στο δικαίωμα να οργανώνονται στα σωματεία τους και να αγωνίζονται, να απεργούν.

Με μια δεκαετία μνημονίων και μειώσεις μισθών ερχόμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας που τσακίζουν τη ζωή μας με απανωτές αυξήσεις στη ΔΕΗ, τα καύσιμα, στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Δημιουργείται ένα εφιαλτικό σκηνικό σε κάθε σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Οι αυξήσεις ψίχουλα που νομοθετεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι κοροϊδία και μόνο μας εξοργίζουν.

Ο κλάδος των οδηγών παραμένει από το 2009 χωρίς συλλογική σύμβαση αναγκάζοντας χιλιάδες συναδέλφους να εργάζονται με συμβάσεις των 600-700 ευρώ και με ωράρια λάστιχο. Τώρα οργανωνόμαστε και διεκδικούμε υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, κατάργηση των φόρων και χαρατσιών και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Παλεύουμε για:

§  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς  για όλους τους επαγγελματίες οδηγούς σε όλους τους τύπους αυτ/των. Αυξήσεις στους παλαίμαχους συναδέλφους, τώρα οι  συντάξεις να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

§  Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825 ευρώ κατώτερο μεικτό μισθό.

§  Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

§  Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

§  Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

§  Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τρόφιμα.

§  Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες και αποθήκες logistics, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

§  Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1η ΜΑΗ

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ

ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις