ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 2104123466-6944458673-6971683167 - 6938330761

                            Email: somateioodigon@gmail.com  Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ στον ΠΕΙΡΑΙΑ (Πλ. Καραϊσκάκη 11:00 π.μ.)

ΕΝΑΝΤΙΑ στην  ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΓΙΑ την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ

της ΥΓΕΙΑΣ μας,

ΕΝΑΝΤΙΑ στην  ΕΜΠΛΟΚΗ της ΧΩΡΑΣ στο ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ

Εμείς που τόσα χρόνια πληρώναμε τη κρίση τους, τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε τα «σπασμένα» και τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου.

Αλήθεια πόσο εύκολα διασφαλίζουν  οι ελληνικές κυβερνήσεις  4 δισ. ευρώ για τους  ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς όταν δεν  υπάρχουν χρήματα από το κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία των οικογενειών μας, για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των ζωών μας. Αλήθεια τη στιγμή που δαπανούνται τεράστια ποσά σε αυτήν εμπλοκή της χώρας με τα μπούνια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, γιατί δεν καταργούνται οι φόροι στα καύσιμα και στην ενέργεια.  Αυτή είναι «απελευθέρωση» της Ενέργειας, αυτή είναι η «Πράσινη Ενέργεια» που το μόνο που κάνει είναι να κοκκινίζει τις ζωές μας.

Συνάδελφοι,

Η μαζική συμμετοχή των σωματείων και των μαζικών φορέων στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη μας  αποτελεί οδηγό για την πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη.

Απεργούμε γιατί δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τις μεγάλες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, το ψωμί, σε όλα τα προϊόντα για να συνεχίσουν να αυξάνουν  τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Απεργούμε γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια,  με μεροκάματα  που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες, να δουλεύουμε  χωρίς ΣΣΕ.

Απεργούμε γιατί δεν  δεχόμαστε να μας καίνε μέσα στα σαπιοκάραβα, να θρηνούμε κι άλλους συναδέλφους στο βωμό των κερδών της κάθε GRIMALDI, του κάθε μεγαλοεργοδότη.

Συνάδελφοι, όλοι να δώσουμε δική μας απάντηση με ένταση της πάλης για αυξήσεις στους μισθούς, για την  υπογραφή Συλλογικής Συμβάσης Εργασίας για όλους τους τύπους οχημάτων, για την οικονομική στήριξη όλων των συναδέλφων ανέργων με επίδομα ανεργίας, να μην αρκεστούμε  στα ψίχουλα που μας πετάνε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα σπίτια μας.  Ένα κύμα ακρίβειας που έρχεται να τσακίσει τους εδώ και χρόνια καθηλωμένους μισθούς. Τα μέτρα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν τα σπίτια μας, αντίθετα υιοθετούνται για να μη θιχτούν τα κέρδητων μεγάλων επιχειρήσεων.

Φτάνει πια!

 Βάζουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα και διεκδικούμε: φτηνό πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, μείωση των τιμών και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Όλα τα αντεργατικά μέτρα που προωθήθηκαν και υλοποιούνται εδώ και μια δεκαετία, σε συνδυασμό με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, μείωσαν ακόμη περισσότερο το εισόδημα μας, πλέον αδυνατούμε να καλύψουμε τις βασικές  μας ανάγκες.

Όλοι αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, έχουν διαμορφώσει ένα μεγάλο οπλοστάσιο  που αξιοποιούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να ξεζουμίζουν  τη ζωή μας,  με συνεχή μείωση μισθών και δικαιωμάτων.

Σ΄ αυτόν τον αγώνα έχουμε να αντιπαλέψουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που  για άλλη μια φορά αποδεικνύει το ρόλο που έχει αναλάβει, στήριγμα της Κυβέρνησης και προδότης των αναγκών μας. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ακόμη και σήμερα, σε αυτές τις συνθήκες που καθημερινά σκοτώνονται συνάδελφοι, μικρά παιδιά θύματα στην Ουκρανία, θύματα των αντίθετων συμφερόντων ΗΠΑ-Ρωσίας, που σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ μας βάζει με τα «μπούνια» σε αυτό το πόλεμο,  η ΓΣΕΕ γνήσιος στυλοβάτης της εργοδοσίας κωφεύει επιδεικτικά,  επιβεβαιώνει ότι είναι στην απέναντι πλευρά, ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούμε απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία. 

   Να ενώσουμε τις φωνές μας για την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο της Ουκρανίας. 

   Να κλείσουν όλες οι Νατοϊκές βάσεις που κάνουν τη χώρα στόχο αντιποίνων. 

   Καμία αποστολή στρατιωτικών ή εξοπλισμού στο εξωτερικό. 

   Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές. 

   Φωνάζουμε δυνατά την αλληλεγγύη μας στην πάλη των λαών.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ στον ΠΕΙΡΑΙΑ (Πλ. Καραϊσκάκη 11:00 π.μ.)

Διεκδικούμε:

        Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς  για όλους τους επαγγελματίες οδηγούς σε όλους τους τύπους αυτ/των. Αυξήσεις στους παλαίμαχους συναδέλφους, τώρα οι  συντάξεις να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

        Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825 ευρώ κατώτερο μεικτό μισθό.

        Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

        Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

        Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

        Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

        Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

Για το Δ.Σ.

του Σ.Ε.ΟΔ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις