ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 2104123466-6944458673-6971683167 - 6938330761

Email: somateioodigon@gmail.com 

                                                Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

 

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

 

Συνάδελφοι,

Αυτή την κρίσιμη περίοδο βρισκόμαστε απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-εργοδοσίας που μας επιβάλει να είμαστε στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της εργατικής τάξης,  της οργάνωσης των συναδέλφων οδηγών.  Να αντισταθούμε στις συνέπειες που μας φορτώνουν εξαιτίας της νέας καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση, να αντεπιτεθούμε για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.

Τα όσα βιώνουμε τον τελευταίο καιρό είναι απόδειξη ότι η κυβέρνηση και το κράτος, δε θέλουν και δεν μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού που να προστατεύουν το εισόδημα και το δικαίωμα στην εργασία των εργαζομένων.  Αντίθετα η άγρια αντεργατική πολιτική που δημιουργεί στρατιές ανέργων και φτωχών, που δολοφονεί εν ώρα εργασίας, που βγάζει λαϊκά σπίτια στο σφυρί, είναι εδώ.

Οι αντιλαϊκοί νόμοι ψηφίζονται ο ένας πίσω από τον άλλο για να φορτώσουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης ξανά στο λαό.  Με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, βάζουν χέρι, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στα δικαιώματα μας στην υγεία, την παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση, την σύνταξη, το εισόδημα, τους όρους της δουλειάς.  Βρήκαν την ευκαιρία να γενικεύσουν όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις που έφεραν με πρόσχημα την «έκτακτη ανάγκη» εν μέσω πανδημίας και να τις μονιμοποιήσουν.

Η κυβέρνηση θέλοντας να αποτρέψει και τις ελάχιστες διεκδικήσεις και αντίστασης των εργαζομένων, περνά όλες τις αναγκαίες για την κερδοφορία του κεφαλαίου μεταρρυθμίσεις, προσπαθώντας να δέσει το εργατικό κίνημα χειροπόδαρα.

Παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα για το παραπέρα χτύπημα  στον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και στη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.  Πάγιες αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου που πρόσφατα έστειλαν με ραβασάκι ο Σ.Ε.Β. στην κυβέρνηση.

Το νέο νομοσχέδιο προδίδει τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που είναι να αφήσει τους εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με μισθούς ψίχουλα για να βγει αλώβητη η αστική τάξη από τη νέα καπιταλιστική κρίση

Νομοθετεί την 10ωρη εργάσιμη ημέρα αντί του 8ωρου και μάλιστα χωρίς αμοιβή, με τον εργαζόμενο να αμείβεται για τις υπερωρίες με ρεπό η άδεια εντός εξαμήνου.  Έχει ήδη περάσει η κυβέρνηση μέσω ΟΑΕΔ τον κατώτατο μισθό προσλαμβανόμενου ανέργου στα 200 ευρώ. 

Βάζει χέρι με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο στα όποια συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει στην εργατική τάξη. 

Με απεργοκτόνες διατάξεις καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις, την συμμετοχή των εργαζομένων και ορίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία  ως προϋπόθεση για λήψη απόφασης για απεργία.

Αυξάνει το προσωπικό ασφαλείας στο 40% και σε ορισμένες περιπτώσεις (πρώην ΔΕΚΟ, μεταφορές, λιμάνια) το προσωπικό ασφαλείας θα ξεπερνά και ολόκληρη τη βάρδια.

Παράλληλα, καταργεί την απαγόρευση πρόσληψης απεργοσπαστικού μηχανισμού και απαγορεύει μάλιστα την περιφρούρηση της απεργίας.  Η περιφρούρηση των απεργιών καθίσταται παράνομη και η συμμετέχοντες διώκονται ποινικά.

Για τις Συλλογικές Συμβάσεις δικαίωμα διαπραγμάτευσης θα έχουν μόνο τα; Σωματεία που θα δέχονται το φακέλωμα στα ψηφιακά μητρώα, στις μαύρες λίστες δηλαδή κυβέρνησης και εργοδοτών.

Μπροστά στην γενικευμένη αυτή επίθεση για την ηγεσία της ΓΣΕΕ εκδόθηκε AMBER ALERT.  Οι υπεύθυνοι για τον εκφυλισμό της συνδικαλιστικής δράσης που δίνουν άλλοθι στις εκάστοτε κυβερνήσεις και έχουν τον «κοινωνικό διάλογο» με τους εργοδότες, που εύκολα μετατρέπεται σε οσφυοκαμψία προς αυτούς, έχουν εξαφανιστεί.  

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις