ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 2104123466-6944458673-6971683167 - 6938330761

Email: somateioodigon@gmail.com 

                                                Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών ανταποκρινόμενο στην ανησυχία των συναδέλφων οδηγών και των συνοδών που απασχολούνταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε Σχολικά Μονάδων Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), καταγγέλλει την κωλυσιεργία της ανάρτησης των προκηρύξεων για τις θέσεις της νέας σχολικής χρονιάς.  Οι ευθύνες για αυτή την καθυστέρηση μπορούν να αναζητηθούν 1ον στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) που παρά την έγκριση που είχαν με απόφαση από τις 16/7/2020 την δημοσιοποίησαν με έγγραφό τους στις 21/8/2020 ενώ συνολικά στο διαδίκτυο αναρτήθηκε στις 25/8/2020 και 2ον στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Π.Δ.Ε. Αττικής) που μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινοποίηση την προκήρυξη κάλυψης των θέσεων.

Η διαδικασία κάλυψης των θέσεων είναι από τη φύση της χρονοβόρα (δικαιολογητικά, γιατροί, γραφειοκρατία) με συνέπεια να είναι αμφίβολη η άμεση πρόσληψη των συναδέλφων για την σχολική χρονιά 2020-2021.

Το Σωματείο μας έχει δεχτεί  καταγγελίες για την χρησιμοποίηση ιδιωτών (εργολάβους) στην μεταφορά των εξυπηρετούμενων παιδιών αλλά και στρατιωτικών αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α).

Οι οδηγοί και συνοδοί εργάζονται στον χώρο της Ειδικής Αγωγής πολλά χρόνια, είναι έμπειροι και γνώστες των ιδιαιτεροτήτων αυτής της εργασίας, ώστε να λειτουργήσουν ανάλογα σε οποιοδήποτε περιστατικό συμβεί εντός του σχολικού.

Οι προσωπικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι οδηγοί και οι συνοδοί με τα παιδιά, είναι σημαντικός παράγοντας για την ψυχική, πνευματική και σωματική τους υγεία.  Δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθούν από εργολαβικούς οδηγούς άπειρους για το συγκεκριμένο έργο, οι οποίοι με τα υπάρχοντα εργασιακά πλαίσια θα αλλάζουν συνεχώς γιατί αυτό θα εξυπηρετεί τα κέρδη του εργολάβου ή από στρατιωτικούς επίσης άπειρους που καμία σχέση δεν έχουν με τον χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Αυτές οι πρακτικές έχουν σαν συνέπεια να θέτουν σε αμφιβολία την ασφαλή μεταφορά των παιδιών.

Καλούμε την Π.Δ.Ε Αττικής να ανακοινώσει άμεσα την προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων οδηγών-συνοδών για την σχολική χρονιά 2020-2021.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους που αγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας τους και να μην παραδίδεται το έργο σε εργολαβικούς ή στρατιωτικούς.

Διεκδικούμε την μονιμοποίηση των συναδέλφων οδηγών-συνοδών καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον χώρο της Ειδικής Αγωγής.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Σ.Ε.ΟΔ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις