ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ.: 2104123466-6944458673-6971683167 - 6938330761
                                            Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

Καλούμε όλους τους συνάδελφους οδηγούς να υψώσουμε τη γροθιά μας, να μην το βάλουμε κάτω, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης.

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα και την ανασφάλεια των εργαζομένων, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, δίνοντας το πράσινο φως στην εργοδοσία να κάνει ότι θέλει, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους και στην εργοδοσία μια πρωτοφανή ασυλία για να εφαρμόζουν συνδυαστικά κάθε μέτρο ξεχαρβαλώματος των εργασιακών σχέσεων.

Από την εκ περιτροπής εργασία μέχρι τις απλήρωτες υπερωρίες, την χωρίς όριο μετακίνηση των εργαζομένων, στις αναγκαστικές άδειες, τις αναστολές συμβάσεων κλπ.  Την ίδια στιγμή αίρουν κάθε περιορισμό για την πολιτική επιστράτευση και επίταξη απεργών, επιδιώκοντας να «νομιμοποιηθεί» στην συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή, να μπουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο γύψο.

Τα επιτελεία της Ε.Ε., η κυβέρνηση, ο Σ.Ε.Β. και οι υπόλοιπες εργοδοτικές ενώσεις, μαζί με τους χρήσιμους κονδυλοφόρους τους, μιλούν από σήμερα για την «δύσκολη επόμενη μέρα» προετοιμάζοντας τον εργαζόμενο λαό να δεχτεί τη μονιμοποίηση των υποτιθέμενων έκτακτων αντεργατικών μέτρων.  Θέλουν να αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε το μάρμαρο με νέες θυσίες, με ανεργία, με μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, με διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, με την γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, με το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, την καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταση της εκμετάλλευσης μέσα στους εργασιακούς χώρους.

Στις 28 Απρίλη συμμετέχουμε στην ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ στους χώρους δουλειάς για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα, με αφορμή την πανδημία.

Οργανώνουμε την απάντησή μας απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που ήρθαν για να μείνουν και σε ότι νέο προετοιμάζουν.

Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις Π.Ν.Π. για τη διαχείριση της κρίσης.


ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις