KAΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-6971683167-6938330761
Site: www.somateioodigon.blogspot.gr
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ. (ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ)


ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ


Συνάδελφοι,

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σ΄ όλους τους οδηγούς, σ΄όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, για να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Να δώσουμε τη δική μας απάντηση στα κόλπα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας για επαναφορά τάχα των Συλλογικών Συμβάσεων και αύξηση του υποκατώτατου μισθού.

Μ΄ αυτά τα ψέματα επιδιώκουν τον εγκλωβισμό των εργαζομένων πως με την καπιταλιστική ανάπτυξη θα ωφεληθούμε και εμείς. Απαντάμε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα γίνει πάνω στα αποκαΐδια δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Οι απώλειες που βιώσαμε από τις κυβερνήσεις Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και τώρα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα τρία μνημόνια και τους πάνω από 700 αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους που εγγυώνται τα ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060 είναι εδώ. Μόνιμη εποπτεία και αυτόματοι κόφτες για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και κοινωνικές παροχές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Σ.Σ.Ε. ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» βάζουμε το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο. Διεκδικώντας Σ.Σ.Ε. που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, που θα βελτιώνει τις συνθήκες και τους όρους της εργασίας μας, που θα εγγυάται για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερες διεκδικήσεις, που θα εξασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους παλαιότερους και νεοεισερχόμενους στον κλάδο μας.

Δεν παλεύουμε για το αδύνατο, κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος. Η πείρα που μας έρχεται από τους λιμενεργάτες στην COSCO που με την πάλη τους κέρδισαν την ένταξη τους στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ενώ συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. αποδεικνύει πως με τον οργανωμένο αγώνα κανένας εργοδότης δεν είναι ανίκητος.

Ξεσκεπάζουμε τον υποτακτικό ρόλο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των εργοδοτικών σωματείων που πρόθυμα προσφέρονται για δεκανίκι της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, συμμετέχοντας στους διαλόγους με τους κοινωνικούς εταίρους που σαν αποτέλεσμα έχουν το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Ταυτόχρονα δεν κάνουν λόγο για όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν αλλά και όσους ακόμα ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ προς εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και της αστικής τάξης.






Κόντρα στο κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, κόντρα στην απογοήτευση και τον συμβιβασμό, το Σωματείο μας καλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική δράση. Είναι καιρός να βάλουμε στην άκρη την λογικής της ανάθεσης για τη λύση των προβλημάτων μας. Είναι καιρός να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, να παλέψουμε χτίζοντας το δικό μας μέτωπο ενάντια στο κεφάλαιο, στην μεγαλοεργοδοσία και τα μονοπώλια.


Δυναμώνουμε το Σωματείο μας συμμετέχουμε στις δράσεις τους, παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας.

Με όλες μας τις δυνάμεις παλεύουμε-διεκδικούμε:
  • Κανείς οδηγός χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να μπει τέρμα στην
γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
  • Να βάλουμε φρένο στα εξαντλητικά ωράρια.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανείς οδηγός ανασφάλιστος.
  • Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Κανείς οδηγός πάνω σε κινούμενα
φέρετρα.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν
ασφαλιστικό, συντάξεις, πρόνοια.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων, με πλήρη
ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για τις οικογένειες τους.
  • Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ
και ο φόρος αλληλεγγύης.
  • Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Παιδεία.
  • Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Υγεία.



Για το
Διοικητικού Συμβούλιο
του ΣΕΟΔ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις