ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-6971683167-6938330761
Site: www.somateioodigon.blogspot.gr
Συνάδελφοι,

Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης της εργατικής τάξης στους συναδέλφους οδηγούς, εργαζόμενους και άνεργους για να συμπορευθούν συμμετέχοντας στο σωματείο τους.
Να ακυρώσουμε στην πράξη όλη την αντεργατική-αντιλαϊκή λαίλαπα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και την επέκταση των μνημονιακών νόμων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η εργατική-λαϊκή οικογένεια από την «ανάπτυξή τους» δεν περιμένει τίποτα καλό. Αντιθέτως μέσα στα 3 χρόνια της «αριστερής» κυβέρνησης είδαμε:
  • Την Κοινωνική Ασφάλιση να στραπατσάρεται με μείωση στις συντάξεις, άνοδο των ορίων ηλικίας, κατάργηση του ΕΚΑΣ, πετσόκομμα στα επιδόματα ανεργίας, αναπηρίας, παιδιών.
  • Θεσπίστηκε ο αυτόματος κόφτης που προβλέπει μείωση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, αν δεν πετυχαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα.
  • Απελευθέρωσε μαζικά τους πλειστηριασμούς με στόχο την λαϊκή περιουσία, ακόμα και την πρώτης κατοικίας.
  • Ικανοποίησε το πάγιο αίτημα του κεφαλαίου με το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία.
  • Εχουν νομοθετήσει μια σειρά μέτρων που τα αποτελέσματα θα φανούν μετά το 2018, ενώ έχει συμφωνηθεί ένα συμπληρωματικό μνημόνιο με ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Το κεφάλαιο διεκδικεί καλύτερο μερίδιο στην λεία που υπάρχει από τους ενεργειακούς δρόμους και τις μεταφορές. Αυτή η διεκδίκηση συνάδελφοι, θα πατήσει πάνω σα εργασιακά μας δικαιώματα, γυρίζουμε στον μεσαίωνα να δουλεύουμε σαν σκλάβοι.

Είναι επιτακτική ανάγκη για τους εργαζόμενους να μπούμε στη μάχη για την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επαναφορά του μισθού στα όρια της τελευταίας κλαδικής σύμβαης, για το οκτάωρο, το πενθήμερο, για υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζομένους να μην παγιδευτούν στην κοροϊδία της μεταμνημονιακής εποχής, να μην υποταχθούν στην ηττοπάθεια και την μοιρολατρία του «τίποτα δεν γίνεται».
Να συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, με τους εργοδότες και το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τους, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε συλλαλητήριο, στο κάλεσμα για απεργία.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, οι εργάτες, οι λαϊκές οικογένειες να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν.

Συνάδελφοι,

Τον Απρίλιο ετοιμαζόμαστε για την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους,
να ενισχύσουν την δράση του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών
με τη συμμετοχή τους.




Συνάδελφοι,

Στο χρόνο που πέρασε το σωματείο μας ήταν δίπλα στους επαγγελματίες οδηγούς, πραγματοποίησε στάση εργασίας στην Εταιρία ΚΑΣΟΥΔΑΚΗ για να ακυρώσει απόλυση συναδέλφου.
Είχε αρκετές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κο Νεφελούδη, με τον Γραμματέα του ΣΕΠΕ και τις τοπικές επιθεωρήσεις. Παραδόθηκε υπόμνημα με τις εταιρίες που παραβιάζουν συστηματικά το ωράριο εργασίας. Έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται έλεγχοι σ΄αυτές τις εταιρίες.
Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που αντιμετώπισαν προβλήματα όπως διακοπές ρεύματος, μπλοκάρισμα κατασχέσεων μισθοδοσίας κλπ. Ήμασταν δίπλα στους συναδέλφους προς βοήθεια για επίλυση οικονομικής διαφοράς με τους εργοδότες. Το σωματείο μας είναι πάντοτε δίπλα στον εργαζόμενο όποτε κληθεί.


Με όλες μας τις δυνάμεις παλεύουμε-διεκδικούμε:
  • Κανείς οδηγός χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να μπει τέρμα στην γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
  • Να βάλουμε φρένο στα εξαντλητικά ωράρια.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανείς οδηγός ανασφάλιστος.
  • Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Κανείς οδηγός πάνω σε κινούμενα φέρετρα.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν ασφαλιστικό, συντάξεις, πρόνοια.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για τις οικογένειες τους.
  • Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης.
  • Κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στα χέρια των τραπεζών
  • Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Παιδεία.
  • Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Υγεία-Πρόνοια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις