ΟΙ …. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-6971683167-6938330761
                                      Site: www.somateioodigon.blogspot.gr


ΟΙ …. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Στις 13 Δεκέμβρη 2017 πραγματοποιήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

Το Σωματείο μας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του, καθώς ο Γεν. Γραμματέας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και μέλη του Σωματείου κρίθηκε ότι έπρεπε να δώσουν την μάχη για την επιτυχία της απεργίας την επόμενη μέρα με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι εκπρόσωποι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος γίναμε μάρτυρες μια εκφυλιστικής διαδικασίας, αντιπαραθέσεων κενού περιεχομένου (εκτός από την καταγγελία του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ πως για την απεργία η ομοσπονδία πήρε απόφαση ερήμην του Δ.Σ. με δελτίο τύπου του προέδρου), ευχολόγια για ενότητα των εργαζομένων, μπόλικη αντι-ΠΑΜΕ χολή είτε απευθείας είτε προς τον εκπρόσωπο της Δ.Α.Σ. με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (που διεκδικούν Ε.Κ. των εργατών και όχι των εργοδοτών) και πέρσι στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εισηγητικά ακολούθησε την πεπατημένη, απαριθμώντας τα δικαστήρια που συμμετείχε, τις συναντήσεις στα Υπουργεία και την Επιθεώρηση Εργασίας και κάπου εκεί βρήκε λίγο χρόνο να παραβρεθεί σε 2 γενικές συνελεύσεις σωματείων.  Για τα έντονα προβλήματα του κλάδου μας, για διεκδίκηση Σ.Σ.Ε. που να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας, για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας την επόμενη μέρα στις 14 Δεκέμβρη, για τον συνδικαλιστικό νόμο που καταργεί την μεγαλύτερη κατάκτηση των εργατών, το δικαίωμα στην απεργία, έκρινε ότι δεν είναι άξια αναφοράς.  Στην αναφορά που κάνανε οι ταξικές δυνάμεις για διεκδίκηση, αγώνα, οργάνωση στους τόπους δουλειάς οι υπόλοιπες παρατάξεις τις άκουσαν σαν άγνωστες λέξεις. Η αποκάλυψη όμως συνάδελφοι, μας ήρθε όταν πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των σωματείων και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Εργοδοτικού ΣΕΟΦΑΕ.  Θέλοντας να απαντήσει στην τοποθέτηση του εκπρόσωπου της ΔΑΣ που αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις του Σωματείου μας για την απόλυση συναδέλφου από την Εταιρεία ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗΣ μας παρουσίασε τις ικανότητές του στην παραπλάνηση, την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία εντυπώσεων αλλά και την κουτοπονηράδα του καθώς μας τόνισε ότι για την απόλυση είχε ενημερωθεί από τον ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗ.  Τι είδους φιλίες μπορεί να αναπτύξει ένας πρόεδρος Συνδικάτου με τους εργοδότες αν δεν είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους;  Οφείλει να δώσει μια απάντηση.  Από κει και πέρα όλη η τοποθέτησή του, όταν δεν έβγαζε χολή για το ΠΑΜΕ, ήταν ένα ψέμα.  Την απόλυση του συναδέλφου την έκανε παραίτηση.  Επικαλέστηκε παλιότερα γεγονότα πως η παράταξη ΕΣΑΚ οδηγών απαιτούσε, να έχει κλειδιά των γραφείων του ΣΕΟΦΑΕ (που δεν είναι μεμπτό εργαζόμενοι να έχουν πρόσβαση στα γραφεία τους) αποκρύβοντας όμως ότι ζητούσε κλειδί εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. και δεν το δίνανε διατηρώντας το μαγαζάκι τους ανέγγιχτο. 


Δυσφήμησε το Σωματείο μας παραποιώντας στοιχεία για τον αριθμό των μελών μας,  για τους  ψηφίσαντες  και  πόσοι  μαζευόμαστε  στις  Γενικές  Συνελεύσεις
κομπάζοντας ότι αυτός γνωρίζει.  Φυσικά και γνωρίζει καθώς σαν μέλος το Δ.Σ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά έχει πρόσβαση σ΄ αυτά τα στοιχεία.  Όμως η αλήθεια έρχεται σαν καρφί στο μάτι τους.  Η απόφαση για την δημιουργία Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών που να καλύπτει συνολικά τον κλάδο μας δεν άρεσε.  Πολύ περισσότερο δεν άρεσε τα 72 ιδρυτικά μέλη το 2014, οι 110 ψηφίσαντες στις εκλογές το 2015, οι 168 ψηφίσαντες το 2017, τα 310 μέλη που υπάρχουν σήμερα, η δυναμική που αναπτύσσουμε σε περίοδο οπισθοχώρησης του κινήματος.  Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον εργοδοτικό πρόεδρο του ΣΕΟΦΑΕ που φροντίζει να γεμίζει το μητρώο του με απευθείας εγγραφές από τον εργοδότη σε κάθε πρόσληψη οδηγού. Εγγραφή που γίνεται ερήμην του ιδίου και παρακράτηση των συνδρομών από τον μισθό τους.  Είναι πάγια τακτική της εργοδοσίας να βάζει χέρι στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι γνωστό πως κινούνται με τις «ενώσεις προσώπων» στις επιχειρήσεις τους.  Βρίσκουν όμως πρόθυμους συνεργάτες σε σωματεία και συνδικάτα όπως το ΣΕΟΦΑΕ που κάνουν τα πάντα για την εξυπηρέτηση των σχεδίων κυβέρνησης-εργοδοσίας καλλιεργώντας την ηττοπάθεια στο κίνημα, την προσμονή της δίκαιης ανάπτυξης για καλύτερες μέρες παίρνοντας ξεκάθαρη θέση στο σύνθημα που ακούγεται στις κινητοποιήσεις «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Είναι καιρός να σταματήσουν το μοιρολόι, να μην χύνουν αλλά κροκοδείλια δάκρυα για την ενότητα του κινήματος, την αντι-ΠΑΜΕ ρητορεία πως τάχα εμείς διασπάμε τους εργαζόμενους και βλάπτουμε το κίνημα.  Τα ίδια λέει και η Χρυσή Αυγή, καθώς η τοποθέτηση αλλά και η δράση του προέδρου του ΣΕΟΦΑΕ δεν διαφέρει από την ανακοίνωση του Χρυσαυγίτικου Σωματείου στην Ζώνη στο Πέραμα που χαϊδεύει τα αυτιά των εφοπλιστών.

Για εμάς «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» γι΄αυτό αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε μια ζωή που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, διεκδικούμε το δικαίωμα στην δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Ξεμπροστιάζουμε τον ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες αλλά και των εργοδοτικών σωματείων (τύπου ΣΕΟΦΑΕ). Είναι πάγια τακτική τους να διαμορφώνουν συσχετισμούς δυνάμεων με Γενικές Συνελεύσεις παρωδία.  Νομιμοποιούν Σωματεία σφραγίδες δημιουργώντας νόθα αποτελέσματα προς εξυπηρέτηση του ΣΕΒ, εφοπλιστών, μεγαλοεργοδοτών (τελευταία παραδείγματα για τη δράση τους η Π.Ν.Ο. και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας).

Διεκδικούμε υπογραφή ΕΓΣΣ, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις