Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-69971683167-6938330761
Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ  ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Συνάδελφοι,
Με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ καθώς και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, μας φέρνουν μπροστά σε νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.  Τα 95 προαπαιτούμενα αλλά και όποιες άλλες συμφωνίες έρθουν για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, έχουν ως βάση νέα χτυπήματα στα εργασιακά, νέες μειώσεις στις συντάξεις, κόψιμο των παροχών σε Υγεία-Παιδεία-Πρόνοια, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια, ενώ με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που θέλουν να φέρουν, έχουν έναν και μόνο στόχο, την δημιουργία εμποδίων για την κήρυξη απεργιών, προβλέπουν στην «σιγή νεκροταφείου» στο εργατικό κίνημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων επιδιώκουν το χτύπημα της οργάνωσης των εργαζομένων, φοβούνται την πάλη, φοβούνται τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.  Η δίκαιη ανάπτυξη που μας σερβίρουν θα πατήσει πάνω στο τσάκισμα του λαού, με την αφαίμαξη του εισοδήματος από τους έμμεσους και άμεσους φόρους, με την κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας έχουν απομείνει.

Στον αντίποδα και η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει το 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζουν το αεροδρόμιο στον Άραξο για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων ενώ διαπραγματεύονται την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας.  Για τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις ΝΑΤΟ-Ε.Ε. η χώρα μας δαπανά πάνω από 3 δις ευρώ το χρόνο, την ίδια στιγμή πετσοκόβουν κονδύλια σε συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικά επιδόματα.

Συνάδελφοι,
Αγωνιζόμαστε-Διεκδικούμε  υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης που θα ανοίγει το δρόμο για την διεκδίκηση κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.  Διεκδίκηση που δεν στέκεται μόνο στο μισθολογικό αλλά να βάλουμε τέλος στα απάνθρωπα ωράρια, να επιβάλλουμε την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, να σταματήσουμε την ασυδοσία των εργοδοτών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να
δώσουν δυναμικά το παρόν στο συλλαλητήριο
Την ΠΕΜΠΤΗ 9 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
(προσυγκέντρωση 6.00 μ.μ. Πλ. Κάνιγγος)

Με όλες μας τις δυνάμεις παλεύουμε-διεκδικούμε:
Ø  Κανείς οδηγός χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.  Να μπει τέρμα στην γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
Ø  Να βάλουμε φρένο στα εξαντλητικά ωράρια.
Ø  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.  Κανείς οδηγός ανασφάλιστος.
Ø  Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  Κανείς οδηγός πάνω σε κινούμενα φέρετρα.
Ø  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν ασφαλιστικό, συντάξεις, πρόνοια.
Ø  Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για τις οικογένειες τους.
Ø  Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.  Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης.
Ø  Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Παιδεία.
Ø  Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου