AΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-6972250274-6944522453
Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ
στις 10.30 π.μ. Πλ. Καραϊσκάκη-Πειραιάς

Χαιρετίζουμε την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση.

Συνάδελφοι,

Η 1η Μάη και η πετυχημένη μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων που πήγαν κόντρα στην απογοήτευση και την τρομοκρατία, δημιουργεί προϋποθέσεις κλιμάκωσης του αγώνα.

Απαντάμε στα νέα βάρβαρα, αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση μετά την συμφωνία με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.  Είτε τα ονομάσουν 4ο μνημόνιο ή όπως αλλιώς θέλουν δεν αλλάζουν τον χαρακτήρα τους και το ποιους εξυπηρετούν.  Για τις οικογένειες μας θα φέρουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, μείωση στις παροχές για Υγεία, Πρόνοια-Παιδεία, μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη μετά την μείωση του αφορολόγητου, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης. 

Αυτά τα μέτρα εξυπηρετούν τους μεγαλοεργοδότες, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια.  Θωρακίζουν την κερδοφορία τους με φτηνούς εργαζόμενους, μείωση των εισφορών, μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές.  Αυτό τον χαρακτήρα έχουν και τα αντίμετρα που τόσο πολύ διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποβλέπουν στην στήριξη του κεφαλαίου με μείωση του αφορολόγητου από 26% σε 24%, με ευέλικτες φτηνές εργασιακές σχέσεις.  Οι όποιες παροχές που «προσφέρει» τα παίρνει από τους φτωχούς για να καλύψει με ψίχουλα την «ακραία φτώχεια» και αυτά υπό αίρεση.


Συνάδελφοι,

Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε έχει ένα όνομα Ταξικός Πόλεμος.  Προσπαθούν να επεκτείνουν τις εργασιακές σχέσεις τύπου COSCO σε όλους τους εργαζόμενους.  Είναι δική μας υπόθεση, χρέος μας να αλλάξουμε τη ζωή μας, να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει, ότι παράγουμε, να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Να μείνει ο εργαζόμενος λαός μακριά από τις ιμπεριαλιστικές κόντρες και τους πολέμους που ετοιμάζουν που αφορούν τον έλεγχο και την μεταφορά της ενέργειας και των ενεργειακών αποθεμάτων.  Σ΄ αυτές τις κόντρες η χώρα μας έχει ενεργή συμμετοχή εξυπηρετώντας Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, στις βλέψεις που έχουν στην περιοχή.  Το σύνολο της Νατοϊκής αρμάδας ελλιμενίστηκε στη ΣΟΥΔΑ όταν διέπραξε το έγκλημα με τον βομβαρδισμό της Συρίας.







Συνάδελφοι,

Τα νέα μέτρα επηρεάζουν άμεσα και τους οδηγούς καθώς προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση που υπάρχει στον κλάδο μας.  Η κατάργηση της Κυριακής αργίας που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση θα ανοίξει την όρεξη στην εργοδοσία να υποχρεώσει τους οδηγούς να εργάζονται για να τροφοδοτούν τις επιχειρήσεις που θα ανοίγουν.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας, συσπειρωμένοι με το σωματείο μας.  Μένουμε μακριά από τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έμμεσα ή άμεσα στηρίζουν τα κυβερνητικά σχέδια.

Παίρνουμε την υπόθεση της απεργίας στις 17 Μάη στα χέρια μας.  Είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε νωρίτερα εάν επιχειρήσει οποιονδήποτε αιφνιδιασμό η κυβέρνηση.

Με όλες μας τις δυνάμεις παλεύουμε-διεκδικούμε:
Ø Κανείς οδηγός χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.  Να μπει τέρμα στην γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
Ø Να βάλουμε φρένο στα εξαντλητικά ωράρια.
Ø Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.  Κανείς οδηγός ανασφάλιστος.
Ø Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  Κανείς οδηγός πάνω σε κινούμενα φέρετρα.
Ø Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν ασφαλιστικό, συντάξεις, πρόνοια.
Ø Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για τις οικογένειες τους.
Ø Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.  Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης.
Ø Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Παιδεία.
Ø Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν Υγεία.
Ø Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.


Όλοι στην απεργία στις 17 Μάη
στην Πλ. Καραϊσκάκη στις 10.30 π.μ.

Στην Οργάνωση η Δύναμη
Στον Αγώνα η Ελπίδα

Το Δ.Σ.
του ΣΕΟΔ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις