Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-6972250274-6944522453
Site: www.somateioodigon.blogspot.gr

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Το Σωματείο μας πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 17 Μάρτη 2017 τρίωρη στάση εργασίας στην μεταφορική εταιρεία ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.

Σκοπός της κινητοποίησης ήταν η ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου Κώστα Ζεμπίλα καθώς και να καταγγείλουμε τις συνθήκες εργασίας (υπέρβαση ωραρίων, υπέρβαρα φορτία) που επικρατούν και στην εν λόγω εταιρεία.  Το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλλει η εργοδοσία αναγκάζει τους συναδέλφους, κάτω από την απειλή της απόλυσης, να δουλεύουν χωρίς να αντιδρούν, όποιος μιλάει απολύεται.

Το κλίμα που ερχόταν κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της στάσης εργασίας από τους συναδέλφους οδηγούς, ήταν θετικό, δεν έσπασε, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας και προσπάθησαν να προκαλέσουν λεκτικά τους συναδέλφους και πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος ο Σταύρος Κασσουδάκης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την παρουσία της αξιωματικού υπηρεσίας αρχικά και εν συνεχεία του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ασπροπύργου, να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους της περιφρούρησης και να σταματήσουν την κινητοποίηση.  Καταγγέλλουμε την στάση του Διοικητή του Α.Τ. Ασπροπύργου που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του εργοδότη, απαιτώντας να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι μπροστά από την πύλη.

Η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό καθώς τα μέλη του σωματείου και η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από άλλα κλαδικά σωματεία και εργαζομένων στις Μεταφορές, στην κινητοποίησή μας παρέμειναν ακλόνητοι στις θέσεις τους απαντώντας κυρίως με το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Στο τέλος της στάσης εργασίας ανακοινώθηκε ότι το σημερινό είναι μόνο η αρχή, η εργοδοσία θα βρίσκει συνέχεια απέναντι της το ταξικό εργατικό κίνημα που θα απαντά με τη δράση του στους χώρους δουλειάς, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με όποια μορφή πάλης κρίνει αναγκαία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις