Κ Α Λ Ε Σ Μ Α



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 2104123466-6944458673-6972250274-6944522453
Site: www.somateioodigon.blogspot.gr



Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ
ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε σε ετοιμότητα και αγωνιστική προετοιμασία για αποφασιστική αντίσταση και αγώνα.  Η εφαρμογή του 3ου μνημονίου που ψηφίστηκε πριν ένα χρόνο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μετά τον νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, την παράδοση της πρώτης κατοικίας στα επενδυτικά κοράκια και τις νέες φοροαπαλλαγές σε βιομήχανους και εφοπλιστές, φέρνουν το τελικό χτύπημα στους μισθούς, στις συμβάσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στο δικαίωμα στην απεργία, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.  Η αντεργατική τους ατζέντα περιλαμβάνει μακριά λίστα νέων ανατροπών όπως: κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, μείωση στον κατώτατο μισθό, κατάργηση επιδομάτων τριετιών κλπ., απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, αμετάβλητο μισθό για όλο τον εργασιακό βίο.

Με τους φετινούς αγώνες ενισχύθηκαν τα βήματα ενότητας των εργαζομένων.  Με τις μεγάλες απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, το εργατικό κίνημα έδειξε ότι είναι παρών ζωντανό-μαχητικό παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μπήκαν από εργοδοσία και κυβέρνηση.

Να απομονώσουμε τις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την γραμμή ήττας και υποταγής-ενσωμάτωσης που περνάνε στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και των Κλαδικών Συμβάσεων, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ.
(προσυγκέντρωση Πλ. Βάθυ στις 6.30 μ.μ.)

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις