ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥ...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ: 

1)   Ζούμε καθημερινά την σκληρή πραγματικότητα: ανεργία – μισθούς πείνας – ατελείωτα ωράρια στο τιμόνι – εκβιασμοί – απολύσεις.

2)   Κάποιους τους βολεύει να σκύβουμε το κεφάλι.  Να πούμε δεν γίνεται τίποτα.  Να κρύψουμε τα όνειρα βαθιά μέσα μας εγκαταλείποντας την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.  Μπορεί όμως να αλλάξει αυτή η κατάσταση όσο κλεινόμαστε στο καβούκι μας;  Όσο προσπαθούμε ο καθένας μόνος του να βρει λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα;  ΟΧΙ!

3)   Σωματείο σημαίνει: Να ξέρω τα δικαιώματα μου για μισθό, ωράρια, υπερωρίες, επιδόματα, άδειες, αποζημιώσεις.  Για να έχω στήριξη στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.


4)   Σωματείο σημαίνει: γνωριμία με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, τα ιδανικά της εργατικής τάξης.  Αγκάλιασμα των νέων συναδέλφων που μπαίνουν στον κλάδο.

5)   Η εργατική τάξη διαχρονικά με τους αγώνες της και τη συλλογική πάλη έχει κερδίσει πάρα πολλά, το κυριότερο όμως είναι να καταλάβουμε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι αυτός που δεν έγινε.  Όσο μένεις απαθής, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η ζωή του.

6)   Οι εργοδότες και το κράτος αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος μας για την ανταγωνιστικότητα. Σκοπός τους η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.  Η αποδυνάμωση των διεκδικήσεων μας.  Εμείς για να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας, να διεκδικούμε, να κατακτάμε, έχουμε για όπλο το σωματείο μας.  Για να γίνει το σωματείο δυνατό, μαζικό, ικανό, έχει ανάγκη και από την δική σου συμμετοχή.  Οι εργοδότες παρόλο που απαξιώνουν και πολεμούν τα δικά μας σωματεία, ενώνονται σε συνδέσμους.  Εμείς όχι;

7)   Συνάδελφοι, κάθε αναμονή, κάθε εφησυχασμός δίνει στο κεφάλαιο και όσους το υπηρετούν, περισσότερα περιθώρια για να ετοιμάσουν την επόμενη επίθεση στα δικαιώματα μας.  Μην περιμένεις άλλο!  Οι θυσίες που κάνεις εξασφαλίζουν τα κέρδη του.  Ήρθε η ώρα να επιλέξεις να κάνεις θυσίες για εσένα, την οικογένεια σου, την τάξη σου.

Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Ο Υ !

ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ


«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Κατέβασε την ανακοίνωση εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις